Hlavní obsah

Brückner ocenil mužstvo, ale ve hře viděl i chyby

DUBLIN

Trenér české reprezentace Karel Brückner se rozhodl hrát i v Dublinu na dva útočníky. Proti obávanému Duffovi nasadil Jana Poláka a do středové řady zařadil jako defenzívního záložníka Radoslava Kováče. Spokojen však byl s výkonem všech fotbalistů.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner

Článek

"Musím ocenit pracovitost všech hráčů. Samozřejmě že se objevily chybičky, ale to k fotbalu patří. My jsme se nedostávali do tolika šancí, v takovýchto zápasech však máte jednu, dvě, maximálně tři a minimálně jednu musíte proměnit. Vzhledem k vývoji utkání jsem s remízou spokojen," řekl Brückner.

"Co se týká nasazení Kováče do středu zálohy, bylo to logické, protože na tomto postu hraje i v klubu. Je to samozřejmě jiný hráč než Galásek, ale proti Irům si odehrál své. To platí také o Polákovi, který proti sobě měl velmi nepříjemného Duffa," zhodnotil Brückner dva hráče, z nichž nasazení Kováče bylo s otazníkem a Poláka oproti předpokladům přesunul na levou stranu středové řady.

Baroš ještě není ve formě

"Ono je to u něj jedno, protože výborný je na pravé i levé straně a byla by škoda dávat ho do středu. Tím druhým ostrým krajem měl být Plašil, který zápas hodně odpracoval, ale přece jenom ta koncovka nebyla tak dobrá," dodal kouč.

Od začátku nastoupil v útoku vedle Kollera také Milan Baroš. "Odehrál velmi dobrý zápas. Hodně toho oběhal, snažil se dostávat i k zakončením. V této době to ještě není Baroš v té nejlepší formě, ale jsem rád, že se vrátil do mužstva. Koller odvedl to, co měl, a dal velmi důležitý gól," pochválil Brückner útočníky.

Vzhledem k vývoji skupiny je s deseti body ze čtyř zápasů spokojen. "Samozřejmě že ještě spokojenější bych byl s plným bodovým ziskem, ale vzhledem k vývoji tohoto utkání beru i bod, protože odtud je budou mužstva vozit velice těžko. Bylo jasné, že Irové tak špatně jako na Kypru už hrát nebudou. O to jsme to měli těžší, a proto si tohoto bodu velmi cením," zdůraznil Karel Brückner.

Reklama

Související témata: