Hlavní obsah

Švýcaři přišli před ME o střelce Nkufa

LUGANO

Švýcarská fotbalová reprezentace, která bude na mistrovství Evropy prvním soupeřem českého národního týmu, utrpěla citelnou ztrátu. Na červnovém turnaji se bude muset obejít bez útočníka Blaiseho Nkufa. Střelce 25 gólů v dresu nizozemského Twente Enschede vyřadilo ze hry zranění stehna a v týmu ho nahradil Thomas Häberli z Young Boys Bern.

Článek

Patnáctinásobný reprezentant Nkufo má natrženou šlachu přitahovače stehna. Švýcaři do poslední chvíle doufali, že by se dvaatřicetiletý střelec mohl do začátku šampionátu vyléčit, dnešní vyšetření to ale vyloučilo.

Kromě rodáka z Kinshasy bude tým trenéra Jakoba Kuhna postrádat i brankářskou trojku Fabia Coltortiho. Místo něj byl povolán Eldin Jakupovic z Grasshopers Curych.

Kuhn se v pondělí přesunul do Lugana s předběžným kádrem 26 hráčů. S mužstvem se tam bude připravovat až do 28. května. Duel s Čechy 7. června odstartuje v Basileji finálový turnaj. Švýcaři už v sobotu nastoupí k přípravnému duelu proti Slovensku, generálka je čeká 30. května proti Lichtenštejnsku.

Reklama

Související témata: