Hlavní obsah

Kanonýr Villa věnoval třetí gól Torresovi

PRAHA

Španělský útočník David Villa si po prvním odehraném utkání na fotbalovém mistrovství Evropy řekl významně o titul krále střelců celého šampionátu. Na úterní výhře svého mužstva nad Ruskem 4:1 se útočník Valencie podílel čistým hattrickem. „Na prvních dvou brankách se výrazně podílel Torres, proto mu svůj třetí gól věnuji,“ řekl kolegiálně na stránkách goal.com Villa.

Článek

Španělé svého soupeře z východu Evropy jednoznačně přehráli, byli fotbalovější a vytvořili si daleko více gólových příležitostí, což dokumentuje fakt, že si španělský forvard Villa připsal  v rozmezí od 20. do 75. minuty čistý hattrick. Na prvních dvou gólech se významně podílel Villův parťák z útoku Fernando Torres. „Mnoho se toho o Torresovi před utkáním napovídalo, jestli je nebo není vhodný pro toto mužstvo. Nyní vidíme, jak byly tyto řeči nemístné,“ dodal Villa.

"Třetí gól chci proto věnovat jemu, protože z velké míry se na mých brankách zasloužil právě on. Sami jste viděli, jak padl první gól,“ připomněl šťastný  akci, při níž na sebe Torres natáhnul obránce i brankáře a nakonec nezištně přihrál osamocenému Villovi před prázdnou branku. „Před druhým to byl taky právě on, který založil gólovou akci a uvolnil Iniestu,“ vychválil Torresovo účinkování Villa.

Kanonýr Liverpoolu Torres byl v 54. minutě střídán záložníkem Arsenalu Cescem Fabregasem, který v nastaveném čase dorážel hlavou z ofsajdového postavení vyražený míč od Akinfejeva a stanovil tak konečný výsledek utkání na 4:1. U zrodu celé akce stál opět Villa, který v brejku zatáhl míč až na polovinu soupeře.

Villa měl jako střelec tří branek v utkání touhu, aby si míč uschoval jako relikvii. „Rozhodčí nechtěl, abych si míč ponechal, což byla velká ostuda. Naštěstí byl nablízku Pepe Reina, který mluví obstojně anglicky a tak mu mohl domluvit a já si mohl míč odnést,“ zakončil útočník Valencie.

O poznání zklamaněji působil po zápase nizozemský kouč na lavičce Rusů Guus Hiddink. „Měli jsme příležitosti, ale byli jsme hodně naivní. Udělali jsme chyby, ale myslím si, že je patrné, že se můžeme zlepšit, když se o to pokusíme a budeme hrát,“ zakončil na goal.com Hiddink.

Reklama