Hlavní obsah

Ibrahimovic konečně zase pro Švédy skóroval a stálo to za to

PRAHA

Od října roku 2005 čekal Zlatan Ibrahimovic, než se mu znovu podaří vstřelit branku ve švédské fotbalové reprezentaci. Na další gól si ale kanonýr milánského Interu vybral správný čas, v úterý otevřel skóre v zápase ME proti Řecku a dal zatím asi nejhezčí branku šampionátu. "Nedal jsem gól už hodně dlouho, ale když to bylo důležité, tak se to povedlo," usmíval se střelec po zápase.

Článek

Řekové si byli dobře vědomi kvalit Ibrahimovice a už od úvodního výkopu ho měl na starosti obránce Sotiris Kyrgiakos. "Pronásledoval mě celý zápas a odvedl dobrou práci. Ale když jsem se dostal do šance, povedlo se mi ho setřást," narážel Ibrahimovic na moment před úvodní brankou zápasu.

V 67. minutě si přiťukl balon s Larssonem a napálil jej kříznou ranou z hranice vápna do horního rohu řecké branky. Záplava žlutých dresů na stadiónu v rakouském Salcburku mohla vypuknout v jásot. "Viděl jsem nalevo volný prostor, kam by se dalo trefit. Byl to fantastický pocit," radoval se Ibrahimovic z devatenácté branky v 51. zápase za Švédsko.

"Byl to nádherný gól, prvotřídní zakončení," rozplýval se švédský kouč Lars Lagerbäck, jenž Ibrahimovice dvacet minut před koncem utkání vystřídal. Sám hráč se totiž cítil unavený, přece jen měl před turnajem potíže s kolenem. Gól a vítězství týmu mu ale dodává novou energii a věří si teď i na duel se Španěly. "Turnaj pro nás začal dobře, teď zkusíme uspět i v dalším zápase."

Nespokojený Rehhagel

Na posledním Euru se mohli Řekové pyšnit dokonalou defenzívou, která je dovedla až k historickému zlatu. Ale na úvod letošního šampionátu inkasovali hned dvakrát, takže německý kouč národního týmu Otto Rehhagel nemohl být spokojený.

"Nelíbilo se mi, jak si hráči přihrávali v defenzívě. Chtěl jsem po nich, aby posílali balony dopředu. Jestli chceme hrát jinak, tak bysme taky mohli dostat pět gólů za poločas," rozčiloval se. "Chceme vyhrát další dva zápasy. Ale jestli budeme hrát tak, jako se Švédy, tak je nevyhrajeme," dodal Rehhagel

Reklama

Související témata: