Hlavní obsah

Cristiano Ronaldo: V prvním poločase hráli Češi dobře

PRAHA/ŽENEVA

Portugalský reprezentant Cristiano Ronaldo byl ve středu na mistrovství Evropy vyhlášen nejlepším hráčem svého celku proti výběru České republiky. Dobrým výkonem a jednou brankou přispěl k porážce týmu Karla Brücknera v poměru 1:3 a zároveň pomohl zajistit Portugalcům postup ze skupiny. Po zápase se nechal slyšet, že mužstvo vedeném trenérem Scolarim má dobrou šanci na EURO zvítězit.

Článek

Ronaldo se podílel na všech třech brankách Portugalců, v 63. minutě se také poprvé na turnaji zapsal mezi střelce. „Je to velmi dobrý pocit. Dosáhli jsme našeho cíle, kterým byl postup ze skupiny,“ řekl po utkání záložník Manchesteru United a pochvaloval si, že pomohl svému týmu k vítězství.

„Hráli jsme velmi dobře. Soupeř předváděl kvalitní fotbal především v prvním poločase, kdy jsme se jen těžko dostávali přes jeho obranu,“ zhodnotil zápas Ronaldo a dodal: „Hráli jsme jako tým a víme, jak se obětovat pro dobro celku. Máme dobrou šanci celý turnaj vyhrát, ale musíme si zachovat respekt k našim soupeřům, kteří chtějí vyhrát stejně tak jako my.“

Poklonu nejlepšímu střelci Premier League složil i kouč českého týmu Karel Brückner. „Ronaldo je jeden z nejlepších hráčů. Je velmi nebezpečnou zbraní, ale portugalský tým není jen o něm, mají spousta dalších kvalitních fotbalistů. Ronaldo se však může stát nejlepším hráčem turnaje,“ nechal se slyšet kouč.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články