Hlavní obsah

Torres neunesl střídání a proti Švédsku možná začne na lavičce

NEUSTIFT

Španělští fotbalisté sice ve svém prvním utkání na evropském šampionátu excelovali a vyhráli 4:1 nad Ruskem, přesto uvnitř týmu panuje napjatá atmosféra. Může za to útočník Fernando Torres, který neunesl, když ho trenér Luis Aragonés na začátku druhého poločasu vystřídal, a svou nespokojenost dal najevo. Podle všeho v druhém utkání proti Švédsku usedne jen na lavičku.

Článek

Běžela 54. minuta zápasu s Ruskem, když se Aragones rozhodl za stavu 2:0 poprvé střídat. Do hry nastoupil záložník Arsenalu Cesc Fábregas a ze hřiště odešel útočník Torres. Aragonés k němu směřoval, aby mu za odvedený výkon podal ruku, ovšem čtyřiadvacetiletý kanonýr Liverpoolu ho ignoroval a zamířil pryč.

Devětašedesátiletý trenér na tiskové konferenci sice řekl, že má pro Torresovo jednání pochopení, ovšem zároveň zdůraznil, že to nenechá bez povšimnutí. O důsledcích Torresova jednání však odmítl mluvit, jelikož se prý jedná o interní záležitost. Dá se očekávat, že proti Švédsku bude Torres jen na lavičce náhradníků a v základní sestavě ho nahradí stejně jako proti Rusku Fábregas. Španělé by tak hráli systémem 4-5-1 s jediným hrotem Davidem Villou, který dal proti Rusku hned tři branky.

Podle hráčů není třeba se celou situací nějak zabývat. "Proč bychom měli zničit všechno, co jsme v tom utkání dokázali, jen kvůli jedinému detailu," uvedl obránce Joan Capdevila. "Už je to za námi a nyní se musíme koukat dopředu. Potřebujeme myslet pozitivně a ne negativně. Nesmíme se tím nechat rozhodit," dodal levý bek hájící barvy Villarrealu.

Pochopení pro Torresovo jednání měl také stoper Juanito. "To se stane vždycky, když je hráč stažen, přestože cítí, že by mohl být na hřišti ještě užitečný. Je to jen maličkost a jsem si jistý, že se to již nestane," řekl hráč Betisu Sevilla. "Fernando je pro nás velmi důležitý hráč a jsem přesvědčený, že toho pro nás na turnaji udělá ještě moc."

Torres byl před začátkem turnaje považován za jednoho z největších adeptů na nejlepšího střelce turnaje. V dresu Liverpoolu hned v první sezoně po přestupu z Atlétika Madrid nastřílel 24 ligových branek a stal se prvním cizincem, který ve své premiérové sezoně v anglické lize dosáhl takové bilance. Za Španělsko odehrál dosud 50 zápasů a dal 15 gólů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články