Hlavní obsah

Rusům bude proti Řecku asi chybět i útočník Pavljučenko

LEOGANG

Trenér ruské fotbalové reprezentace Guus Hiddink má nadále problémy se složením útočné řady pro zápasy mistrovství Evropy. V druhém utkání proti obhájcům titulu Řekům totiž pravděpodobně nemůže počítat ani s Romanem Pavljučenkem. Střelec zatím jediného ruského gólu na šampionátu si totiž během čtvrtečního tréninku poranil sval a v sobotu by neměl být k dispozici.

Foto: čtk

Roman Pavljučenko ze Spartaku Moskva (vlevo) a Pavel Košťál ze Slovanu Liberec - ilustrační foto

Článek

"V tuto chvíli není v pořádku. Uvidíme, jak to bude vypadat v sobotu," prozradil novinářům Hiddink, který tak zřejmě bude postrádat již třetího útočníka. Ještě před začátkem turnaje musel být z nominace vyřazen Pavel Pogrebňjak, jeho spoluhráč z útoku Zenitu Petrohrad Andrej Aršavin zase kvůli disciplinárnímu trestu bude moci hrát až ve třetím zápase skupiny.

Proti Řecku tak pravděpodobně dostane příležitost Ivan Sajenko, který v útoku spolu s českým reprezentantem Janem Kollerem marně bojoval o udržení Norimberku v nejvyšší německé soutěži.

Šestadvacetiletý Pavljučenko je nejproduktivnějším ruským útočníkem současnosti, když v 18 zápasech zaznamenal sedm branek. V minulé sezóně se mu také dařilo v ruské lize, když se spolu s Adamovem z FK Moskva dělil o post nejlepšího kanonýra. Stačilo mu k tomu 14 branek.

Reklama

Související témata: