Hlavní obsah

Kapitán Del Piero chce na Euru zabránit vyřazení Itálie

S nožem na krku půjdou fotbalisté Itálie do pátečního duelu s Rumunskem. Po prohře 0:3 s Nizozemskem z prvního duelu chystá kouč Roberto Donadoni v týmu squadry azzury velké změny. Její součástí by mělo být i nasazení kanonýra Alessandra Del Piera od začátku utkání. „Chci být na správném místě, ve správný čas a udělat správnou věc,“ těší se na páteční duel proti Rumunsku Del Piero.

Článek

Italský útočník, který je s 87 odehranými zápasy nejzkušenějším hráčem ve výběru Itálie, nastoupil do prvního utkání proti Nizozemsku ze střídačky v 64. minutě. To už Donadoniho svěřenci prohrávali 0:2. Ve 25. minutě se nejprve trefil Van Nistelrooij, o šest minut později zaskočil mistry světa gólem Sneijder. O konečné výhře Tulipánů 3:0 rozhodl v 79. minutě Van Bronckhorst.

„Chtěl bych do týmu vnést změnu. Budu hrát blízko Luca Toniho jako druhý útočník. Vždy cítím velkou zodpovědnost, když reprezentuji svou vlast, dokonce i když nenastupuji, ale o to víc, když v pátek povedu tým jako kapitán,“ nechal se pro server Espn slyšet spoluhráč Pavla Nedvěda a Zdeňka Grygery z Juventusu, jenž v národním týmu doposud vstřelil 27 branek.

Ačkoliv se třiatřicetiletému forvardovi v duelu proti Oranjes nepodařilo skórovat, byl vyhlášen nejlepším hráčem italského týmu. Del Piero byl tahounem mužstva na světovém šampionátu v Německu, kde squadra azzura vybojovala světový titul, následně se ovšem v kvalifikaci na nynější Euro z Donadiniho výběru téměř vytratil. Nyní hlavnímu kouči na lavičce Itálie nezbývá, než vsadit na zkušenost matadora v utkání proti nevyzpytatelným Rumunům.

„Víme, co nás čeká. Chci být na správném místě, ve správný čas a udělat správnou věc,“ řekl na závěr Del Piero s tím, že navíc touží být klíčovou postavou utkání, jenž může rozhodnout o ukončení působení Itálie v základní skupině na šampionátu.

Reklama

Související témata: