Hlavní obsah

Při duelu Rakouska s Německem zemřela dvacetiletá fanynka

VÍDEŇ

Během sledování pondělního zápasu mistrovství Evropy mezi fotbalisty Rakouska a Německa zemřela ve "fanouškovské zóně" ve Vídni mladá žena. Dvacetiletá Rakušanka podle agentury APA zkolabovala a při převozu do nemocnice podlehla srdečnímu selhání.

Článek

Přesnou příčinu smrti určí až pitva, nicméně už byl vyloučen vliv alkoholu a drog i cizí zavinění. Podle očitých svědků omdlela žena zhruba po čtvrthodině zápasu po oslavném jásání. Už v minulých týdnech a měsících měla podle všeho podobné stavy, které vedly v pondělí k tragédii.

Během letošního evropského šampionátu již jeden fanoušek zemřel. Minulý čtvrtek v Klagenfurtu zkolaboval a následně podlehl srdečnímu selhání před utkáním Chorvatska s Německem dvacetiletý Jihoslovan.

V pondělí 23 zatčených 

Zápas mezi sousedními státy byl považován za rizikový, podle rakouské policie ale nedošlo k velkým incidentům. Zatčeno nicméně bylo třiadvacet rozdivočelých fanoušků: 21 Rakušanů, jeden Němec a jeden Polák.

Německo ve svém závěrečném duelu ve skupině B zvítězilo gólem kapitána Michaela Ballacka 1:0 a vyřadilo Rakousko z turnaje. Němci si proti tomu pojistili ve skupině konečnou druhou příčku a ve čtvrtfinále se ve čtvrtek utkají s Portugalskem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články