Hlavní obsah

Brankář Volkan dostal za napadení Kollera trest na dva zápasy

Turecký brankář Demirel Volkan si na fotbalovém mistrovství Evropy zachytá už pouze v případě, že jeho tým postoupí až do finále. Za strčení do českého útočníka Jana Kollera, které rozhodčí v závěru zápasu základní skupiny A ocenil červenou kartou, dostal trest na dva zápasy. Určitě tak přijde o čtvrtfinále s Chorvatskem i případné semifinále. UEFA oznámila, že zákrok vyhodnotila jako napadení.

Článek

Volkan byl vyloučen v nastaveném čase divokého nedělního zápasu, v němž Turci během závěrečné čtvrthodiny otočili stav z 0:2 na 3:2 a poslali české fotbalisty domů. Vzhledem k tomu, že trenér Fatih Terim už neměl k dispozici žádné střídání, musel do branky záložník Sanli Tuncay. Čeští reprezentanti ho však v závěrečných sekundách zápasu nedokázali ani ohrozit.

Do pátečního utkání pošle Terim místo Volkana účastníka mistrovství světa 2002 Recbera Rüstüho, rekordmana v počtu reprezentačních startů.

Vedle postihu pro svého brankáře dostala Turecká fotbalová federace od UEFA pokutu 44 000 švýcarských franků (asi 660 000 korun) za nevhodné chování diváků, hráčů i funkcionářů. Volkan se totiž po vyloučení posadil na lavičku, i když podle pravidel musí opustit vymezený prostor, do turecké šatny se po zápase dostaly osoby bez akreditace a několik tureckých fanoušků se pokoušelo vniknout na trávník.

Turecký svaz se proti trestu pro Volkana a pokutě odvolal.

Reklama

Související témata: