Hlavní obsah

Kouč Španělů Aragonés myslel už před Řeky na Italy

Obrat ve druhém poločase středečního duelu mistrovství Evropy zajistil fotbalistům Španělska zisk tří bodů proti obhájcům titulu Řekům. Španělé porazili svého soupeře 2:1 a na šampionátu jsou po třech odehraných zápasech neporaženi. Naopak Řekové skončili jako nejhorší tým Eura, když jako jediní nezískali ani bod. Již před utkáním bylo jasné, že ve čtvrtfinále změří síly tým z Pyrenejského poloostrova s Itálii.

Článek

V Salcburku, kde Řekové nastoupili proti španělským náhradníkům, šli do vedení právě obhájci mistrovského titulu z posledního evropského šampionátu v Portugalsku. Charisteas otevřel skóre tři minuty před koncem prvního poločasu. Ale po hodině hry překonal Nikopolidise v brance Řeků Španěl De la Red. Že tým z Pyrenejského poloostrova zakončí skupiny D bez ztráty bodu rozhodl v 88. minutě Güiza.

„Přál bych si, abychom v tomto utkání alespoň remizovali. Myslím si, že pro to tým udělal opravdu hodně, v zápase jsme měli velké množství příležitostí. Je pravdou, že měli Španělé větší držení míče, z toho nakonec vyplynulo obdržení naší druhé branky. Byli jsme to ovšem my, kteří šli do vedení na 1:0 a nejeden hráč v našem týmu předváděl výjimečný výkon,“ našel na goal.com Rehhagel alespoň něco pozitivního na třetí prohře na šampionátu.

Poučení z MS 2006

Tým současných mistrů Evropy tak zakončil svou cestu za obhajobou nevalně. Všechny tři zápasy prohrál a nebýt gólu Charistease z konce první půle, nevstřelili by Rehaggelovi svěřenci na šampionátu ani gól. „Každý chtěl vyhrát, bohužel se nám nepodařilo využít šanci a zvýšit na 2:1. Jak jsem řekl dřív, jsme týmem, kterému dělá problém skórovat,“ uvedl kouč Řeků.

Zvláštností pro trenéra Španělska Luise Aragonése byl fakt, že ještě před utkáním věděl, že jeho tým jako jistý vítěz skupiny D vyzve ve čtvrtfinále výběr Itálie. „Museli jsme zapomenout na to, proti komu budeme hrát, a soustředit se jen na vítězství. Nyní nás čeká nejtěžší zápas. Doufám, že týmový duch, který v našem týmu nyní je, bude dostačující,“ přeje si na stránkách goal.com Aragonés.

„Bude těžké Itálii porazit, opravdu to bude komplikované. Ačkoliv oni si budou myslet to samé. Nejlepší tým vyhraje, a já věřím, že nejlepším týmem je Španělsko. Tým bude připravený na 110 procent. Od posledního světového šampionátu jsme se hodně poučili, jelikož tehdy byli hráči ještě hodně mladí,“ zakončil kouč Španělů s připomínkou na MS 2006, kde jeho svěřenci sice také postoupili ze základní skupiny bez ztráty bodu, hned v osmifinále ovšem vypadli s Francií po prohře 1:3.

Reklama

Související témata: