Hlavní obsah

Italský fotbalový útočník Luca Toni: Prohra je hořká

Italský fotbalový útočník Luca Toni po vyřazení ve čtvrtfinále ME 2008 se Španělskem prozradil, že je spokojen se svými výkony na šampionátu. Na druhé straně je však pochopitelně zklamaný z vypadnutí. Kanonýr Bayernu Mnichov nedokázal na turnaji potvrdit střeleckou formu a ani jednou se neradoval z branky, i když příležitostí ke skórování měl hodně.

Článek

Italové před nedělním soubojem se Španělskem na jednatřicetiletého reprezentanta hodně spoléhali a doufali, že prolomí střeleckou mizérii, to se však nestalo. „S turnajem jsem byl před čtvrtfinálovým zápasem spokojený. Můžu skórovat, nebo taky ne. Důležité je, abychom postoupili,“ řekl Toni před duelem se Španělskem.

Po zápase pochopitelně hovořil jinak. „Jsem naštvaný a zklamaný. Měli jsme velkou šanci dostat se do semifinále. Nepomohl jsem svému týmu vstřelením branky,“ kál se Toni na stránkách goal.com a pokračoval: „Jsme všichni velmi rozhořčeni. Naneštěstí penalty vám mohou přinést velkou radost nebo velkou bolest. To je fotbal,“ poznamenal útočník.

Podle sedmatřicetinásobného reprezentanta Itálie bylo čtvrtfinále velkým bojem. „Ale nemyslím si, že by byli Španělé silnější,“ řekl Toni a pokračoval: „Tento tým pracoval dobře v posledních dvou letech. Postoupili jsme ze skupiny na úkor Francie. V penaltovém rozstřelu už se ale mohlo stát cokoli,“ posteskl si a doplnil, že nyní bude fandit svým spoluhráčům z Bayernu Mnichov v německé reprezentaci.

Reklama

Související témata: