Hlavní obsah

Terim odmítá názory ohledně tureckých zázraků na ME

BASILEJ

Trenér turecké fotbalové reprezentace odmítá názory, že by se případná výhra jeho svěřenců ve středečním utkání semifinále mistrovství Evropy s Německem rovnala zázraku. Turci přitom budou mít k dispozici jen 14 hráčů a budou jim chybět největší hvězdy, zatímco Němci, před turnajem jeden z největších favoritů, nastoupí v plné síle.

Článek

"Pokud vím, ve fotbale jsou jen tři výsledky - výhra, prohra, remíza. O žádném výsledku jménem zázrak jsem neslyšel," řekl Terim na úterní tiskové konferenci. "Podle mě nic není nemožné. Směju se těm, co tvrdí, že jde o štěstí nebo o zázrak," dodal.

Za zázrak lze přitom považovat i postup Turecka do semifinále, jelikož již třikrát byli turečtí hráči téměř v klinické smrti, přesto se vždy dokázali vzpamatovat. Nejprve zvrátili zápas se Švýcarskem a vyhráli brankou Ardy v nastavení. Pak otočili zápas s Českem, když ještě 15 minut před koncem prohrávali 0:2. A ve čtvrtfinále s Chorvatskem vyhráli na penalty, které si zajistili brankou v posledních sekundách prodloužení.

Podle Terima je však jediným zázrakem fakt, že díky úspěchu fotbalistů se rozhádané Turecko alespoň na chvíli spojilo. "V naší zemi je krize a lidé nejsou moc tolerantní. Ale fotbal lidi spojuje. Pokud tedy hledáte zázrak, tak tohle je zázrak. Každý alespoň na chvíli zapomněl na své problémy," uvedl zkušený turecký kouč.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články