Hlavní obsah

Musíme se zlepšit, uvědomují si němečtí fotbalisté

VÍDEŇ/BASILEJ

S řádnou dávkou štěstí postoupili do finále mistrovství Evropy němečtí fotbalisté. Ti ve středečním semifinále porazili gólem Philippa Lahma z poslední minuty Turecko 3:2. „Zápas se nám nepovedl, naštěstí jsme v závěru tentokrát vstřelili gól my. Je senzační, že budeme hrát o zlato,“ liboval si po zápase spokojený střelec vítězné branky Lahm.

Článek

Lahm byl i u vyrovnání Turků čtyři minuty před koncem. Na levé straně obrany prohrál souboj a následný centr propasíroval za Lehmannova záda Semih Sentürk. „Nesmí se stát, abych takhle prohrál souboj. To je jasné. Jsem rád, že jsem pak mančaftu pomohl,“ připomněl vítěznou trefu hráč Bayernu Mnichov. „Určitě je to jeden z nejkrásnějších momentů mé kariéry,“ dodal šťastný Lahm.

Turci vedli, vyrovnání pohotově zařídil Bastian Schweinsteiger. Ten si zopakoval spolupráci s Podolskim ze čtvrtfinále proti Portugalsku. „Neuvěřitelný zápas. Po vyrovnání jsme se také nevzdali a vstřelili vítězný gól,“ měl radost ofenzivní záložník, jemuž pozici připravil klubový spoluhráč Lukas Podolski. „Žádný superzápas jako proti Portugalcům to nebyl, ale jsme ve finále. A je jedno, proti komu budeme hrát,“ uvedl střelec tří gólů na turnaji.

Němci byli blízko vítězství po gólu Miroslava Kloseho, který využil chybného vyběhnutí brankáře Rüstüho. „Věděl jsem po svém gólu, že to ještě bude drama. A to se potvrdilo. Věřili jsme si ale a podařilo se nám z málo šancí vstřelit tři góly,“ shrnul zápas forvard Bayernu.

Nejlepší střelec předloňského mistrovství světa měl slova chvály pro tureckého soupeře. „V soubojích se nám nedařilo, soupeři jsme dávali příliš prostoru. Forčeking se nám nedařil. Musíme se zlepšit, to je jasné,“ uvědomuje si Klose.

Ballack očekával drama

Hodně slyšet byl během zápasu německý kapitán Michael Ballack. Ten neustále burcoval spoluhráče a organizoval hru. „Postup nás stál hodně sil, byl to opravdový boj. První poločas nebyl z naší strany dobrý, ani po přestávce to nebyl bůhvíjaký fotbal. Ale to se dalo čekat. Ukázali jsme morálku a dokázali vstřelit v závěru vítězný gól. Turci působili svěže, možná jsme měli příliš dlouhou přestávku. Jsme ale ve finále a to se počítá. Šance na celkové vítězství v turnaji je velká,“ je optimistou před nedělním finále hvězda Chelsea.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák

Reklama

Související témata: