Hlavní obsah

Výpadky ve středečním přenosu by prý mohly přijít UEFA draho

VÍDEŇ

Opakované výpadky v televizním přenosu středečního prvního semifinálového utkání Eura mezi Německem a Tureckem by mohly přijít Evropskou fotbalovou unii UEFA pěkně draho. Píše to v pátek rakouský tisk s tím, že řada smluvních partnerů zvažuje žaloby nebo jiné právní kroky proti UEFA.

Článek

Mnoho televizních stanic prý přijalo výpadky se špatně skrývanou škodolibostí. UEFA si totiž při letošním šampionátu znepřátelila prakticky všechny mediální i reklamní partnery tím, že trvala na tom, že bude mít všechno výhradně ve vlastních rukách, a přehnanou kontrolou této exkluzivity leckoho znechutila. Pokud jde o televizní stanice, ty vyjadřovaly od začátku velké rozladění nad tím, že UEFA do určité míry cenzuruje přenosy a některé záběry z nich vyřazuje.

Teď mnozí šéfové televizních stanic po přerušení přenosu hlasitě říkají: Nám by se to nestalo. UEFA, která plně kontroluje i mezinárodní vysílací centrum v areálu vídeňských veletrhů, odkud jde signál do celého světa, se dostatečně nezajistila proti výpadkům proudu.

Podle některých informací selhal náhradní zdroj, podle jiných kratičké přerušení způsobilo vypnutí a nové startování příslušných počítačů. Ať tak či tak, za výpadky, které připravily fanoušky prakticky na celém světě o některé rozhodující momenty zápasu, nese odpovědnost UEFA.

Desítkám televizních stanic, které zůstaly dlouhé minuty bez signálu, se nelíbí také skutečnost, že údajně jediná další stanice, která kromě švýcarské televize neměla problémy, byla arabská Al-Džazíra.

Reklama

Související témata: