Hlavní obsah

Ballack: Chyběly nám síly, ale můžeme být pyšní

Tomáš Fliegl (Vídeň)Sport.cz

Smutným hrdinou nedělního finále ME byl německý kapitán Michael Ballack. Hvězda Chelsea nedokázala vyhrát ani své další velké finále a opět patří mezi poražené. Ballack ještě v dresu Leverkusenu prohrál finále Ligy mistrů 2002 proti Realu Madrid, neúspěšné finále MS ve stejném roce zmeškal pro žluté karty a po letošní prohře Chelsea v Champions League přišla další porážka.

Článek

„Bohužel jsme neudrželi tempo proti silným Španělům, kteří zaslouženě vyhráli,“ ocenil přesto po utkání vítěze jednatřicetiletý Ballack. Záložník Chelsea původně neměl ani nastoupit, před finále měl potíže s pravým lýtkem a dva dny netrénoval. Němečtí lékaři jej stihli dát včas dohromady. „Včera jsem nemohl ani pomyslet na to, že bych nastoupil. Lékařům patří velké poděkování,“ chválil práci realizačního týmu Ballack.

Ten nebyl tak dominantní postavou, jak bylo třeba. Technicky zdatní Španělé houževnaté Němce stejně jako v semifinále Rusy unavili. „Chyběly nám síly, to bylo vidět. Chtěli jsme hrát na kontry, ale to nešlo,“ řekl zklamaný Ballack.

Druhé místo je ale úspěchem, na který budou po odeznění frustrace němečtí fotbalisté rádi vzpomínat. „Tým se dostal do finále a všichni se na turnaji skvěle předvedli. Když se v takové konkurenci dostanete do finále, můžeme být pyšní,“ chválil výkony týmu středopolař, podle nějž celý tým neúnavně bojoval. "Je smutné po tak dlouhé cestě zůstat pod vrcholem."

Nyní Ballacka čeká dovolená, po níž se začne soustředit na další sezónu. „Asi přeci budeme trošku slavit. Po tom složitém závěru sezóny si to mančaft po výkonech na šampionátu zaslouží,“ řekl kapitán německé reprezentace, pro kterou je na pondělí připraveno uvítání v Berlíně.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák

Reklama

Související témata: