Hlavní obsah

Casillas cítí zadostiučinění, Lehmann svůj konec nevyvrátil

PRAHA

Opatrně se o svém očekávaném konci kariéry v dresu německé reprezentace vyjadřoval po nedělním prohraném finálovém zápase ME brankář Jens Lehmann. Na druhé straně strážce svatyně a kapitán Španělska Iker Casillas si mohl po zisku titulu evropských šampiónů oddechnout. „Dosáhl jsem jednoho velkého cíle, přál jsem si vyhrát některý turnaj s národním týmem,“ řekl po utkání serveru goal.com Casillas, jehož mužstvo porazilo Torresovým gólem Německo 1:0.

Článek

Před šampionátem se očekávalo, že se na něm s reprezentační kariérou bude loučit německý gólman Jens Lehmann, po prohraném finálovém utkání ovšem samotný hráč jen rozvířil spekulace, zda-li nebude jeho kariéra pokračovat až k MS 2010. „Je to můj poslední zápas na Euru. Nechci mluvit o ničem jiném. Nejprve si musím vyhodnotit toto zklamání. Musíte pochopit, že pokud bych se rozhodl jinak, nejprve to řeknu kouči a hráčům,“ řekl na stránkách goal.com bývalý gólman Arsenalu.

„Věc tkví v tom, že pokud prohrajete utkání jako bylo toto, slovo kdyby je slovo pro poražené. Nejspíše si do konce života budu říkat, kdybych jen něco udělal jinak,“ zoufal si po posledním zápase šampionátu Lehmann. „Výkon rozhodčího mě vcelku zklamal. V poslední dvouminutovce proti nám odpískal faul v blízkosti španělského vápna. Dokonce sami Španělé se divili, že na ně byl pískán faul,“ dodala německá brankářská jednička.

Španělský gólman Casillas pomohl svými skvělými výkony, které předváděl po celou dobu šampionátu, dojít týmu z Pyrenejského poloostrova až na samotný vrchol. „Chtěl jsem s národním týmem vyhrát některý ze šampionátů, když už jsem v jeho dresu odchytal tolik utkání,“ řekl plný emocí po zápase Casillas, pro něhož byl finálový zápas již jeho 82 .v reprezentaci.

„Nakonec jsme vyhráli a já si pořád nedokážu uvědomit, čeho jsme dosáhli. Poté, co sudí odpískal konec utkání, náhlý pocit štěstí byl neuvěřitelný,“ popsal své bezprostřední emoce s koncem zápasu Casillas. „ Jednota týmu byla skvostná. Víme, že španělské mužstvo bylo jednotné, a to bylo důležité, protože si tyto chvíle nyní náramně užíváme,“ dodal na závěr španělský brankář.

Reklama

Související témata: