Hlavní obsah

Löw ocenil kvalitu soupeře, který zaslouženě zvítězil

VÍDEŇ

Slova uznání měl po finálové prohře na mistrovství Evropy se Španělskem trenér německých fotbalistů Joachim Löw. Ten pogratuloval soupeři k zisku evropského titulu a ocenil i výkony svých svěřenců. „Španělé prokázali svoji technickou kvalitu, během celého turnaje byli skvěli. Vítězství je naprosto zasloužené,“ řekl novinářům kouč poraženého finalisty.

Článek

Löw na úvod tiskové konference pogratuloval španělskému trenérovi i hráčům k úspěchu. „Španělé byli velice konstantní, hráli pořád na vysoké úrovni. I proto jsou zaslouženě šampióny,“ uznal trenér, podle nějž němečtí hráči nebyli schopni vyvinout dostatečný tlak v ofenzívě. „Nevytvořili jsme si dostatek příležitostí ke vstřelení gólu.“

Španělé tradičními narážečkami a kombinací drželi soupeře po většinou v šachu. „Prvních 15-20 minut jsme měli hru pod kontrolou, pak jsme začali ztrácet míče a soupeř se dostal do rytmu,“ popsal Löw úvod zápasu, v němž jeho svěřenci jen jednou vystřelili na branku Casillase. „Musíme uznat velkou kvalitu Španělů. Fotbalově jsou skvělí, my neměli ani pořádnou šanci. Vyhráli po zásluze, což musíme akceptovat,“ zopakoval kouč.

Němci po třetím místu z předloňského domácího šampionátu poskočili o stupínek výš, na zlato tentokrát nedosáhli. „Hráči jsou samozřejmě zklamaní, ale není důvod věšet hlavu. Prohráli jsme, ale porážka pro nás bude impulsem k další práci, čeká nás kvalifikace mistrovství světa,“ myslí už na další úkol Löw.

U toho už možná nebude brankářská jednička Němců na turnaji Jens Lehmann. Po závěrečném hvizdu za ním Löw šel a u branky s nyní už gólmanem Stuttgartu rozmlouval. „O konci reprezentační kariéry jsem s ním nemluvil. Gratuloval jsem mu k výkonům na mistrovství. Odevzdal, co mohl. Je to velký profesionál a já mu poděkoval,“ pochválil osmatřicetiletého brankáře trenér.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák

Reklama

Související témata: