Hlavní obsah

Nejdál budou létat na zápasy Italové, Češi a Němci

PRAHA

Účastníci evropského fotbalového šampionátu si většinou za svá hlavní sídla vybrali poměrně luxusní horské hotely se špičkovou regenerací včetně bazénů, v blízkém okolí s možností tréninkových hřišť. Osm jich bude bydlet v Rakousku a osm ve Švýcarsku.

Foto: www.dorintresorts.com

Hotel Dorint v Seefeldu

Článek

Kouč české reprezentace Karel Brückner zvolil svoje zamilované tradiční sídlo v hotelu Dorint Sofitel v Seefeldu nedaleko Innsbrucku. Tady se národní mužstvo připravovalo už před evropskými šampionáty 2000 a 2004, ale také před MS 2006 a před loňským důležitým kvalifikačním duelem s Německem.

Objevení velmi příjemného hotelu pro český fotbal se připisuje Jozefu Chovancovi, který sem jezdil na soustředění ještě jako trenér Sparty. Přitom do Basileje a Ženevy poletí česká reprezentace z 20 km vzdáleného innsbruckého letiště přes pět set respektive přes sedm set kilometrů.

Druhou pořadatelskou zemi, než ve které odehrají utkání základní skupiny, zvolili také Italové. Ti to dokonce budou mít ještě dál. Ubytovali se nedaleko Vídně, zřejmě počítají s účastí v závěrečných bojích. Létat však budou do Bernu a Curychu, překonat musejí ještě větší vzdálenosti než Brücknerův výběr. Obdobně daleko, ale opačným směrem budou cestovat Němci, kteří bydlí ve Švýcarsku blízko italských hranic a skupinu hrají ve Vídni a Klagenfurtu.

Okna do Itálie

Také Švédové budou létat ze Švýcarska do Rakouska, protože bydlí u Lugana, obrazně řečeno s okny do Itálie, ale hrají skupinu v Salcburku a Innsbrucku. Naopak Rusové a Španělé z jejich skupiny to budou mít na jeden ze stadiónů, jež bude hostit jejich zápasy, doslova co by kamenem dohodil.

Španělé budou také našimi nejbližšími sousedy. Z Neustiftu do Seefeldu to je něco přes třicet kilometrů. Rovněž další týmy volily místa pobytu v blízkosti měst, kde odehrají svoje zápasy v základní skupině, kam dojedou pohodlně autobusem. Francouzi bydlí v Mont Pelerinu, tedy takřka doma.

Zatímco většina týmů bude odpočívat a nabírat síly v klidu alpských středisek, Nizozemci si vybrali hotel na břehu Ženevského jezera v Lausanne a Turci sídlí přímo v Ženevě. Nejhonosněji z vybraných dočasných domovů jednotlivých celků vypadá hotel Balance v Stegersbachu, kde bude sídlo Rakušanů. Nejskromněji navenek vyhlíží hotel Arabella Sheraton ve Fuschlsee, kde se ubytovali Řekové. Ti však mají svůj půvabný dům jen pro sebe.

Jednotlivá sídla týmů pro ME:
SKUPINA A (Basilej a Ženeva): Česko (hotel Dorint Sofitel v Seefeldu – Rak.), Švýcarsko (hotel Panorama Resort ve Feusisbergu – Švýc.), Portugalsko (hotel Beau Rivage v Neuchatelu – Švýc.), Turecko (hotel La Reserve v Ženevě – Švýc.).
SKUPINA B (Vídeň a Klagenfurt): Rakousko (hotel Balance Resort v Stegersbachu – Rak.), Německo (hotel Il Gilardino v Anconě – Švýc.), Polsko (hotel Steirerhof v Bad Waltersdorfu – Rak.), Chorvatsko (hotel Avita Thermen-Wellnesshotel v Bad Tatzmannsdorfu – Rak.).
SKUPINA C (Bern a Curych): Francie (hotel Le Mirador Kempinski v Mont Pelerin-Vevey – Švýc.), Nizozemsko (hotel Beau Rivage v Lausanne – Švýc.), Itálie (zámecký hotel Weikersdorf v Badenu u Vídně – Rak.), Rumunsko (hotel Säntispark v St. Gallenu – Švýc.).
SKUPINA D (Innsbruck a Salcburk): Řecko (hotel Arabella Sheraton ve Fuschlsee – Rak.), Španělsko (hotel Milderer Hof v Neustiftu – Rak.), Rusko (hotel Krallerhof v Leogangu – Rak.), Švédsko (hotel Villa Sassa v Luganu – Švýc.).

Reklama

Související témata: