Hlavní obsah

Sázkové firmy připraví pro Euro rekordní počet příležitostí

PRAHA

Provozovatelé kurzového sázení plánují pro fotbalové mistrovství Evropy rekordní počet herních příležitostí. I kvůli tomu očekávají, že zájem o sázení bude enormní a měl by se projevit ve vysokých tržbách. Pro tuzemské sázkové firmy jsou ale také důležité výsledky české reprezentace, protože její vypadnutí z turnaje se podle jednotlivých sázkových kanceláří projeví výrazným poklesem příjmů.

Foto: NOVINKY/Ondřej Krynek

Sázková kancelář - ilustrační fotografie

Článek

"Letošní fotbalové Euro chápeme jako příležitost nabídnout lidem největší sázkové menu v historii," řekl dnes novinářům mluvčí největší české sázkové kanceláře Tipsport Lubomír Ježek. Vedle obvyklých tipů na jednotlivá utkání, postupující, umístění v turnaji nebo střelce bude možné sázet i na celkový počet červených a žlutých karet, počet vlastních gólů či počet branek v každé skupině.

Dosud nebývalou herní nabídku připravila u příležitosti Eura také internetová kancelář bwin. "Na každý zápas, a to nejenom českého týmu, připravujeme okolo 100 sázkových příležitostí," oznámil mluvčí bwin v ČR Ondřej Schmidt s tím, že velký zájem by měl být o podávání sázek už během zápasů, které české společnosti nabízet nemohou.

Přes šíři herní nabídky Tipsport nepředpokládá vzestup objemu sázek v porovnání s poslední srovnatelnou velkou fotbalovou akcí - mistrovstvím světa v Německu v roce 2006. Tehdy Tipsport vyčíslil vybrané sázky na takřka půl miliardy korun, což bylo nejvíce za 15 let činnosti. "Budeme dokonce rádi, když se dostaneme na tato čísla," poukázal Ježek na stále silnější konkurenci internetu, přes který tuzemské firmy zatím nemohou sázení poskytovat.

Euro je populárnější než olympiáda

Naopak trojka českého trhu firma Chance je větším optimistou a očekává od Eura rekordní objem vybraných sázek a například v porovnání se zmíněným mistrovstvím světa nárůst o deset až 15 procent.

Euro je ale určitě hitem roku, zájem například o olympiádu bude mnohem slabší, shodli se provozovatelé.

Zájem sázkařů také úzce souvisí s výkony českého týmu. Už sice vždy neplatí, že Češi více sázejí na své barvy i v případě, že nejsou v zápase favoritem, ale pokud reprezentace opustí turnaj, ruch na pobočkách znatelně utichne. "Objem sázek poté, co český tým vypadne z turnaje, poklesne až o 40 procent v porovnání se situací, kdyby postupoval dále," poukazoval Ježek. Tato situace například nastala na nedávném mistrovství světa v ledním hokeji.

Bookmakeři zatím odhadli síly českého mužstva na čtvrtfinále, kam by mělo postoupit z druhého místa ze skupiny A, kde by nemělo stačit jen na jedenáctku Portugalska. Právě tento zástupce Pyrenejského poloostrova zatím přitahuje největší sázky, protože na řadu příležitostí k Euru už se dávno tipuje. Více než milion korun tak sázkaři vložili na to, že Portugalci skončí nejhůře druzí ve skupině A, na což byl kurz 1,4:1. V případě vsazené stokoruny by tak sázkař získal 140 korun.

Reklama

Související témata: