Hlavní obsah

Zápasy fotbalového Eura nebude vůbec sledovat 37 procent Rakušanů

VÍDEŇ

Fotbalová horečka před evropským šampionátem v Rakousku narůstá, ale třetiny Rakušanů se nijak netýká. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu listu Die Presse, podle něhož 37 procent Rakušanů nebude zápasy Eura 2008 vůbec sledovat.

Článek

V průzkumu uvedlo 53 procent dotázaných, že se budou na jednotlivá utkání nadcházejícího fotbalového svátku dívat doma v televizi. Na obrazovkách v restauracích hodlá zápasy sledovat sedm procent a na velkoplošných promítacích stěnách osm procent lidí. Přímo na stadionech pak tři procenta. Některé odpovědi uvedly více možností.

Stále relativně silná skupina fotbalových "abstinentů" je poněkud překvapivá, protože zájem o fotbal je už po celé zemi patrný na každém kroku. Všude jsou vidět fotbalové plakáty, vlajky a emblémy mistrovství, parky jsou plné figurín fotbalistů, dokonce jejich trávníky jsou leckde střiženy do tvaru fotbalových hřišť. Značné množství Rakušanů pak už jezdí v autech ozdobených státními vlaječkami.

Organizátoři mistrovství jsou výsledky průzkumu zklamáni hlavně proto, že procento nezájmu o fotbal je zhruba stejné jako jindy. To znamená, že ani mimořádná událost, která se koná ve vlastní zemi, na rakouském zájmu o fotbal nic zásadního nezměnila.

Mimochodem rozdíl mezi muži a ženami není zas tak velký, jak by vyplývalo z tradičního klišé - muž se chce dívat na fotbal, žena na seriál. Žen, které zápasy Eura sledovat nebudou, je jen o 15 procent víc než mužů. A plných 29 procent mužů nemá o šampionát také žádný zájem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články