Hlavní obsah

Rakouská legenda Krankl Čechům příliš nevěří

SEEFELD

Legenda rakouské reprezentace Hans Krankl českým fotbalistům na Euru příliš nevěří. Ve svém hodnocení v magazínu k mistrovství Evropy v místních novinách vyjmenovává bývalý útočník potíže, které srážejí šance svěřenců Karla Brücknera na úspěch.

Článek

Podle Krankla se nepodařilo nahradit zkušené středopolaře Poborského a Nedvěda, kteří po mistrovství světa 2006 skončili reprezentační kariéru, chybět bude i zraněný špílmachr Rosický. Tým je podle Rakušana v přestavbě po odchodech a absencích hvězdných záložníků oslabený.

Navíc prý mají čeští fotbalisté v hlavách zklamání z vyřazení v základní skupině mistrovství světa 2006, přestárlý tým je údajně za svým zenitem. To se podle Krankla týká například útočníka Jana Kollera. „Jeho výhodou ale může být, že v Norimberku tolik nehrál a není příliš unavený. V současnosti, kdy špičkoví hráči mají v nohách desítky zápasů v náročných evropských ligách, to je velká výhoda, ze které by mohl těžit i Milan Baroš,“ tvrdí bývalý excelentní útočník, který vidí i další pozitiva.

Češi mají asi nejlepšího brankáře na turnaji Petra Čecha. „S ním mohou získat nějaká vítězství. Je ale otázkou, zda to bude na postup ze základní skupiny stačit,“ uzavřel Krankl.

Reklama

Související témata: