Hlavní obsah

Trenér Zeman se zastal kouče italských fotbalistů

ŘÍM

Český trenér Zdeněk Zeman se zastal kritizovaného kouče italské fotbalové reprezentace Roberta Donadoniho, kterého chce vedení svazu odvolat. Někdejší trenér římských celků AS a Lazia prohlásil, že Donadoni by měl navzdory vyřazení Italů ve čtvrtfinále mistrovství Evropy dostat důvěru a u týmu zůstat.

Foto: milanotoday.way-nifty.com

Fotbalový kouč Zdeněk Zeman

Článek

"Byla by chyba Donadoniho vyhodit," citoval Zemana server channel4.com. "Itálie hrála stejný fotbal jako na mistrovství světa, jen neměla tolik štěstí," připomněl kouč Crvené Zvezdy Bělehrad italský triumf na předloňském šampionátu v Německu.

Podle Zemana není správné vinit z neúspěchu v Rakousku a Švýcarsku jen trenéra Donadoniho. "Svaz se ale na to asi divá jinak. Nicméně za neúspěch mohou i hráči. Většina z nich neměla formu, což jen odráží mizernou sezonu italských klubů v evropských pohárech," uvedl český kouč.

Itálie prohrála ve čtvrtfinále evropského šampionátu po penaltovém rozstřelu se Španělskem a o Donadoniho budoucnosti by se mělo podle italských médií rozhodnout v nejbližších 24 hodinách. Hlavním kandidátem na místo u národního týmu je kouč předloňských mistrů světa Marcelo Lippi.

Navíc se objevily informace, že o návratu do reprezentace uvažuje bývalý kapitán "Azzurri" Francesco Totti. "Nemyslím, že se vrátí. Když v národním týmu skončil, snažil jsem se ho přemluvit, ale neposlouchal mě," prohlásil Zeman, který Tottiho trénoval v AS Řím.

Reklama

Související témata: