Hlavní obsah

Bayern Mnichov díky svým hráčům na Euru vydělá milión eur

VÍDEŇ

Mistrovství Evropy nepřináší zisk jen fotbalovým svazům zúčastněných zemí, ale také klubům, jejichž hráči se na šampionátu představili. UEFA vyplatí klubům 4000 eur za každý den, který jejich hráč na šampionátu strávil plus nejrůznější prémie. Nejvíce si vydělá německý mistr Bayern Mnichov, který měl na turnaji hned devět zástupců, za což podle agentury SID dostane 1,018 miliónu eur (asi 24,2 miliónů korun).

Článek

Bayern měl na ME zastoupení v podobě německých reprezentantů Podolského, Lahma, Schweinsteigera, Kloseho a Jansena, které ještě doplnili Francouzi Sagnol s Ribérym, Ital Toni a Turek Altintop. Jen o jednoho hráče méně vyslaly na turnaj Brémy, které skončily v německé lize hned za Bayernem. Osm hráčů na Euru měla také Barcelona. Z českých klubů měla na šampionátu dva hráče pražská Sparta.

Poplatky za hráče je letošní novinkou, kterou vyjednala UEFA s vedením Asociace evropských klubů, již vede předseda Bayernu Karl-Heinz Rummenigge. Celkově UEFA mezi kluby, které na turnaj vyslaly 368 hráčů, rozdělí 43,5 miliónu eur (asi jedna miliarda korun). Celkový zisk z evropského šampionátu se odhaduje na více než 1,3 miliardy eur (téměř 30 miliard korun).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články