Hlavní obsah

Rakouská pošta vytiskla známky k ME v rekordním čase

VÍDEŇ

Nejen španělští fotbalisté měli po vítězství v nedělním finále mistrovství Evropy důvod k radosti. Dvě hodiny a pět minut po skončení duelu o titul mohla slavit i rakouská pošta, protože v rekordním čase vyrobila známku na počest nových šampionů. Dosavadní rekord činil deset hodin a 24 minut.

Článek

Výroba známek, na nichž je vyobrazen španělský kapitán Iker Casillas s pohárem a obsahují kompletní statistiku utkání s Německem, začala ve 22:36, tedy se závěrečným hvizdem finálového duelu. Podle agentury APA byly známky k dostání už 41 minut po půlnoci na hlavní vídeňské poště, kam je z tiskárny dovezla policejní eskorta. Aršík deseti kusů vyjde na šest eur (150 korun).

Na celý proces dohlíželi podle mluvčího pošty Michaela Homoly dva nezávislí svědci. Ti nyní předají potřebnou dokumentaci zástupcům Guinnessovy knihy rekordů, kteří musejí rekord oficiálně potvrdit.

Dosavadní rekord držela gibraltarská pošta. Ta v roce 2001 vydala známku k 75. narozeninám britské panovnice Alžběty II. deset hodin a 24 minut poté, co si královna v Buckinghamském paláci v Londýně vybrala fotografii, kterou na známce chtěla mít.

Reklama

Související témata: