Hlavní obsah

Čech o zápase s Portugalskem: Remíza by byla spravedlivější

Jan Krůta (Seefeld)Právo

Od Portugalců inkasoval třikrát. Přesto byl český brankář Petr Čech s předvedenou hrou svých spoluhráčů spokojen. "Když výkon zopakujeme, bude to na vítězství stačit," je přesvědčen brankář Chelsea, podle kterého se českým zadákům dařilo po většinu středečního zápasu úspěšně hlídat největší hvězdu Portugalců Cristiana Ronalda.

Článek

S Portugalskem jste třikrát inkasoval, ale ani za jeden gól jste nemohl. Není to trochu deprimující?

To je fotbal. Vždycky je těžké, když nemáte ani bod a podáte dobrý výkon. Mě hlavně zajímá, že jsme zahráli dobře jako mužstvo. Před Tureckem je to pozitivní zjištění. Když výkon zopakujeme, bude to na vítězství stačit.

Hlavně první gól, který vstřelil Deco, byl hodně smolný...

Ronaldo chtěl dělat kličku, tak jsem mu to vykopl nohou. Míč se odrazil k Decovi a on prakticky střílel do prázdné brány. Zezadu jsem se po tom vrhnul a dokázal jsem střelu zablokovat. Od mých rukou se to bohužel odrazilo jemu přímo do běhu. Byl v tu chvíli trošku pod tlakem, já se do něj snažil strčit. Bylo vidět, že míč moc netrefil, ale měl štěstí, že to prošlo Markovi Jankulovskému mezi nohama.

Nepřekvapilo vás, kolik měli Portugalci oproti českému týmu střel?

To asi rozhodlo. Možná jsme měli zkoušet víc střílet. Škoda, že jsme nedokázali přidat druhý gól a vyrovnat. Remíza by asi byla spravedlivější.

Co jste říkal na nové hráče v sestavě?

Trenér to prostřídal tak, že možná spoustu lidí překvapil. Ale ukázalo se, že to byl výborný tah. Hlavně Milan Baroš se pral a ukázal tu svou buldočí povahu. Vybojoval spoustu míčů a je jen škoda, že se mu z jedné šance nepodařilo dát gól. Odehrál výborné utkání a byl velice platný.

Hvězdou zápasu byl vyhlášen Ronaldo. Právem?

Až do druhého gólu měl několik střel, ale ne žádnou vyloženou šanci. Myslím, že zrovna jeho jsme hlídali dobře. Ala dal rozhodující branku, takže byl klíčovou postavou zápasu. Pokračuje tady ve výkonech, které předváděl celou sezónu. Ale není to jen on, spousta nebezpečných akcí Portugalců chodila po druhé straně. Výhodou jejich týmu je to, že hrají jako mužstvo, mají dobrou obranu a velkou sílu vpředu, kde rozhodují zápasy.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák.

Reklama

Související témata: