Hlavní obsah

Rozehnal: Pokud se nám povede zopakovat výkon, nebojím se o výsledek

Optimistou je před nedělním utkáním proti Turecku David Rozehnal. Obránce římského Lazia si vůbec nepřipouští, že by se mohla česká reprezentace s mistrovstvím Evropy loučit už po základní skupině. „Máme skvělý tým, pro některé je to poslední šampionát. Celý mančaft chce něčeho dosáhnout a dojít co nejdál. Uděláme pro to všechno,“ upozorňuje na důležitost utkání Rozehnal.

Článek

Máte za sebou den volna. Dokázal jste při něm nemyslet na šampionát?

Je to hodně těžké, já se snažil na fotbal nemyslet. Ale upřímně říkám, že to nešlo. Měl jsem v hlavě výsledkově nepovedený zápas proti Portugalcům i nadcházející utkání s Tureckem.

V případě postupu vás čekají ve čtvrtfinále Chorvaté. Je složité se soustředit výhradně na Turecko nebo už přemýšlíte nad dalším protivníkem?

Není to složité, víme o co hrajeme - o čtvrtfinále. To je náš cíl a do zápasu jdeme s tím, že Turky porazíme. Pak můžeme přemýšlet nad dalším soupeřem, zatím je to předčasné.

V čem bude zápas proti Turecku těžký?

Podle mě to v tomhle utkání bude jejich vidina postupu. Celkově mají dobrý tým, na videu jsme viděli, s kým budeme mít čest. Bohudík pro nás je zraněný Emre, který je skvělý hráč. O postup se určitě poperou, budou hrát o všechno.

Co hovoří v prospěch českého týmu?

Musíme podat stejný výkon jako proti Portugalsku. Ten byl až na menší chybičky dobrý. Z mé strany to bylo horší oproti zápasu se Švýcary. Pokud se nám to povede, nebojím se o výsledek. Všichni dáme do zápasu maximum.

Hrál jste už někdy důležitější utkání?

Už jsem hrál spoustu důležitých, ale tohle bude nejdůležitější v národním týmu.

Během šampionátu oznámilo vedení Lazia, že uplatnilo opci a budete v Římě hrát i příští sezónu. Jste rád, že máte o nejbližší budoucnosti jasno?

Jsem rád, že se vše vyřešilo a Lazio uplatnilo opci. Ale nezaobíral jsem se tím. Mám jiné myšlenky a soustředím se na sto procent na reprezentaci a následující zápas.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák.

Reklama

Související témata: