Hlavní obsah

Necid si troufá na velkolepý návrat: EURO stihnu a postoupíme

Zápas v Grozném ho přišel draho. V první půlce června si tam Tomáš Necid přetrhl přední zkřížený vaz v pravém koleni a na fotbal musel útočník CSKA Moskva a české reprezentace zapomenout. Teď už ovšem po operaci a rehabilitaci plánuje, že se zapojí do lednové přípravy. Před sebou má velký motiv, červnové mistrovství Evropy. Los základních skupin EURO 2012 ho nadchl.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Tomáš Necid oslavuje svůj gól v utkání proti Polsku - i tato vzpomínka mu dodává sílu k návratu...

Článek

Nedávno jste se stal jedním z kmotrů Tanga 12, nového míče pro evropský šampionát. Prý bude znovu více vyhovovat útočníkům než brankářům

Nové Tango bylo prvním míčem, do něhož jsem po letní operaci kolena kopl. Mohu jen potvrdit, že brankáři to s ním budou mít hodně těžké. Už se těším, že se rychle uzdravím a budu s ním na šampionátu dávat góly.

To jste si tak jistý, že si na mistrovství Evropy zahrajete? Vždyť kvůli vážnému zranění už půl roku nekopete.

Kdybych nevěřil, tak by nemělo cenu, abych se takhle brzo vracel nebo vůbec hrál fotbal. Já si vždycky věřím, ale bude záležet na celém týmu. Rehabilitace probíhá velmi dobře. Už normálně běhám, koleno drží a neotéká.

Kdy tedy ohlásíte návrat?

Když nedojde k nějaké komplikaci, věřím, že se zapojím do lednové přípravy CSKA a od toho se odvine všechno ostatní. Nesmím nic uspěchat, musím nabrat objem stehna a sílu.

Poté si musíte zpátky vybojovat místo v základní sestavě CSKA...

Nic lehkého to nebude, s tím samozřejmě počítám. Tak daleko ale zatím nepřemýšlím. Pro mne je teď nejpodstatnější, abych se dal stoprocentně do pořádku, zapojil se do přípravy a dostával se postupně do zápasového rytmu.

Fotbalista Besiktase Istanbul Serdar Ozkan (vlevo) fauluje Tomáše Necida z CSKA Moskva.foto: ČTK/AP/Sergej Ponomarov

Jak jste trpěl v závěru kvalifikace a při baráži s Černou Horou, do níž jste nemohl zasáhnout?

Musím říci, že závěr se klukům povedl. Moc jsem jim fandil a sledoval všechny zápasy. Samozřejmě jsem to hodně prožíval, z tribuny to je vždycky nepříjemné. Byl jsem ještě nervóznější než na hřišti.

Pak přišel kyjevský los, který vás přímo nadchl.

Postoupíme! A kdo s námi jako druhý, to už je jedno. Los je pro nás opravdu hodně přijatelný. Už jen díky tomu, že se vyhneme favoritům.

Polsko, Řecko – a hned na úvod „vaše“ Rusko!

Hraje se až za půl roku, už teď se ovšem na ten zápas strašně těším. Rusy samozřejmě dobře znám, mají nároďák poskládaný z hráčů velmi kvalitní domácí ligy i z krajánků. S Poláky to posledně bylo hodně o osobních soubojích a zvládli jsme to dobře. Dal jsem jim v Praze gól, takže mám příjemné vzpomínky. Řekové jsou nevyzpytatelní, když mají den, mohou porazit kohokoliv. Věřím však, že dobrý den budeme mít my a oplatíme jim vyřazení na EURO 2004.

Reklama

Související témata: