Hlavní obsah

Na varšavském stadiónu pro Euro se konečně bude moci hrát fotbal

VARŠAVA

Polská policie vydala povolení k tomu, aby se na novém varšavském stadionu pro Euro 2012, jehož stavbu provázela řada problémů, konal 29. února přátelský zápas mezi Polskem a Portugalskem. V úterý o tom informovala televize TVN24.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Stadión v polské Varšavě

Článek

Policie nechtěla zápasy na stadiónu postaveném za skoro dvě miliardy zlotých (11,9 miliardy korun) povolit, protože v garážích nefungovaly krátkovlnné vysílačky. Kvůli tomu se tam nemohlo 11. února konat utkání fotbalového Superpoháru mezi Legií Varšava a Wislou Krakov.

Podle původních plánů přitom už loni v září měly v této sportovní aréně změřit síly národní reprezentace Polska a Německa, kvůli různým konstrukčním problémům se ale nakonec muselo hrát v Gdaňsku.

Skandální prémie

Kvůli neustálým potížím s varšavským Národním stadiónem minulý týden odstoupil manažer Rafal Kapler, který byl za něj odpovědný. Kolem Kaplera se strhl skandál, když vyšlo najevo, že podle smlouvy, kterou při nástupu do funkce podepsal, má dostat za stavbu stadiónu a za to, že se na něm bude hrát během Eura 2012, prémii ve výši 570.000 zlotých (asi 3,4 miliónu korun).

Na varšavském Národním stadiónu, kam se vejde 58.000 lidí, se bude 8. června hrát zahajovací zápas evropského fotbalového šampionátu mezi Polskem a Řeckem. Pak se na něm v rámci Eura 2012 budou konat ještě čtyři další utkání.

Polsko uspořádá mistrovství Evropy společně s Ukrajinou. V každé zemi se bude hrát ve čtyřech městech. V Polsku je to vedle Varšavy také Vratislav, kde v základní skupině nastoupí česká reprezentace, dále pak Gdaňsk a Poznaň.

Reklama

Související témata: