Hlavní obsah

Kadlec chce dát gól ve finále Eura a za Messiho dres nakrmí i Paraguayce

Pavel Dosadil (Dublin)Sport.cz

Dal gól Barceloně a troufá si skórovat také ve finále mistrovství Evropy. Michal Kadlec je sice obránce, ve fotbalové reprezentaci se ovšem v poslední době rozstřílel. V duelech s Ruskem, Řeckem a Polskem by měl ve Vratislavi patřit k oporám národního týmu. Na klíčové bitvy letošního roku se chce naladit již ve středu v Dublinu, kam reprezentace letí k přípravnému duelu.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Michal Kadlec z Bayeru Leverkusen (vpravo) se raduje z branky do sítě Barcelony.

Článek

Útočníci by mu mohli jeho produktivitu závidět. S jídlem roste chuť, a tak se obránce z Leverkusenu nechal slyšet, že se chce trefit také ve finále mistrovství Evropy.

„Ptali se mě na můj fotbalový sen. Doufat snad můžu, o gólu ve finále nějakého šampionátu sní asi každý kluk. Hlavní však je, abych se dostal do nominace a na turnaji si zahrál. Jakýkoliv gól už by byl nadstandard," zůstává Michal Kadlec na zemi.

Podobný zážitek si vychutnal nedávno. Dal gól Barceloně, co na tom, že Leverkusen v prvním osmifinále Ligy mistrů doma prohrál 1:3. „Odvety se nebojíme, i když náš postup, to už by byl megazázrak. Těšíme se na Nou Camp, i domácí zápas jsme si užili."

Na peníze se těší i ve Velehradě

Místo pochval za vstřelený gól si však Kadlec v Německu užil kritiky za to, že se prý až příliš vehementně staral o to, aby získal dres Lionela Messiho. Sportovní ředitel klubu Völler tedy rozhodl, že Kadlec i Friedrich prodají cenné relikvie v dobročinné dražbě. Český reprezentant tak získal 11 000 eur (275 tisíc korun).

„V novinách se psalo, že jsme se o Messiho dres prali, ale to je nesmysl, což v klubu dobře vědí. Aspoň posloužil dobré věci. Tisíc eur věnuji dětem z Paraguaye, které žijí na ulici. Zbytek půjde na Domov zdravotně postižených ve Velehradě."

Navázat na baráž s Černou Horou

V nároďáku je teď za experta na módu. O víkendu byl totiž vyzkoušet a převzít obleky od firmy Steilmann, jež si hráči museli koupit místo těch, které při oslavě postupu cestou z Černé Hory roztrhali. „S paní ředitelkou Motlíkovou se znám delší dobu, tak jsem šel. Obleky jsme vybírali spolu s manažerem Vláďou Šmicrem. Jsme si vědomi, že jsme po postupu udělali chybu, tak jsme to museli dát do pořádku," přiznává Kadlec.

Teď už národní tým myslí na EURO a v Dublinu se chce v prvním mezistátním zápase roku náležitě naladit. „Těžko říci, jak je úvodní duel před šampionátem důležitý. Na podzim jsme zklamali v Norsku, ale pak nám vyšla kvalifikace. Chceme navázat na baráž s Černou Horou a pokračovat v nastoupeném trendu i na hřišti dalšího účastníka šampionátu. Přiletěli jsme do Irska vyhrát," ujišťuje.

Reklama