Hlavní obsah

Česko i Polsko postoupí na Euru ze skupiny, nepochybuje primátor Vratislavi

Vratislav

Podle primátora Vratislavi Rafaela Dutkiewicze postoupí ze skupiny A evropského šampionátu fotbalisté Polska a Česka. „Budeme vám fandit v utkáních s Rusy a Řeky, jen v tom posledním s Polskem ne, ale to už bude jasné, že postoupí naše týmy,“ řekl v úterý večer v rezidenci svého pražského kolegy Dutkiewicz.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Stadión v polské Vratislavi bude dějištěm všech tří zápasů české reprezentace ve skupině A.

Článek

Dolnoslezská metropole bude hostit české fotbalisty ve všech třech zápasech - 8. 6. s Ruskem, 12. 6. s Řeckem a 16. 6. s Polskem. Ti budou bydlet v hotelu Monopol v historickém centru města. Kousek odtud bude velká fanzóna. „Těšíme se na české fanoušky. Předseda vaší fotbalové federace říkal, že jich na všechny tři zápasy přijede na sto tisíc. Uděláme vše, aby u nás byli spokojení," dodal primátor Vratislavi, který Bohuslavu Svobodovi a polskému velvyslanci Janu Pastwovi předal symbolické klíče od Vratislavi, které... „otevřou všechny zámky, kromě státní pokladny."

Vratislav má pro fanoušky připraveny speciální karty, na něž budou mít spoustu slev při návštěvě města a netýkají se jen pamětihodností. Dostanou je hned po příjezdu do města. Ve fanzóně je čeká kromě tradičního občerstvení i atrakce a možnosti pro sportovní vyžití. Na programu jsou také koncerty, například Ewy Farné nebo rockové legendy Duran Duran. Před duelem s Polskem se uskuteční představení věhlasné Vratislavské opery. Z fanzóny budou fanoušky odvážet na Městský stadión autobusy zdarma. Ten je velmi dobře přístupný i z dálnice. K dispozici je 4400 parkovacích míst.

Vratislav představila v Praze populární polská zpěvačka českého původu Halina Mlynkowa. Připomněla, že Vratislav a Praha mají mnoho společného. Město založil český kníže Vratislav a dnes je moderní, velmi rychle se rozvíjející metropolí, kterou brázdí české tramvaje. „Praha je nejkrásnějším městem na světě a Vratislav nejkrásnějším městem Evropy," pravil s úsměvem primátor Dutkiewicz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články