Hlavní obsah

Polští fotbalisté se přimlouvají za Peszka. Ten byl po flámu vyřazen z reprezentace

Varšava

Polští fotbaloví reprezentanti se přimlouvají za potrestaného záložníka Slawomira Peszka, aby s nimi mohl hrát na domácím mistrovství Evropy. Sedmadvacetiletý hráč byl vyřazen z kádru kvůli víkendovému flámu a incidentu v taxíku. Trenér Franciszek Smuda i polský svaz jeho disciplinární trest ve středu večer potvrdili.

Foto: Franck Fife, ČTK/AP

Kouč Polska Franciszek Smuda (zcela vlevo) byl nekompromisní.

Článek

Poláci budou za dva měsíce na Euru soupeřem českého týmu v základní skupině a za pětadvacetinásobného reprezentanta Peszka se chtějí u kouče přimluvit. "Určitě o tom budu s trenérem mluvit a pokud to bude možné, budu ho bránit," řekl reprezentační kapitán Jakub Blaszczykowski.

Vyváděl v taxíku, skončil na záchytce

Peszko, hráč bundesligového Kolína nad Rýnem, si v noci na neděli vyrazil na flám s jiným reprezentantem Marcinem Wasilewským z Anderlechtu. V opilosti se rozhodli odjet do Düsseldorfu, ale v taxíku vyváděli, takže je řidič odvezl na policejní stanici. I tam Peszko pokračoval ve výtržnostech a skončil na záchytce a krátce byl i ve vazbě.

Protože už byl před dvěma lety kvůli alkoholu z národního týmu jednou vyhozený, kouč Smuda ho pro Euro nebude povolávat. Wasilewski má šanci, že si na domácím šampionátu zahraje, protože nevyváděl tolik.

"Nestalo se to během reprezentačního soustředění nebo před zápasem, proto nechápu, proč se to promítlo do národního týmu," zastal se vyloučeného kolegy i kanonýr Dortmundu Robert Lewandowski. "Doufám, že to nakonec bude jinak a Slawek s námi na Euro pojede," dodal.

Hráč si najal právníka

Samotný Peszko se chce taky bránit. Najal si právníka, aby si prý zachránil čest. "Existuje spousta domněnek a fám, které neodpovídají skutečnosti. Pravda musí ven. V sázce je moje fotbalová kariéra i rodina," řekl záložník, který byl rovněž vyloučen z kádru v Kolíně a dostal od klubu pokutu 25.000 eur (asi 620.000 korun).

Reklama

Související témata: