Hlavní obsah

VIDEO: Pivo na oslavy Štajner a spol. založili, teď už jen zbývá EURO vyhrát

Plzeň

Tahle pěnivá desítka by měla mít během mistrovství Evropy ve fotbale náležité grády! Reprezentanti Jiří Štajner, Milan Petržela, David Limberský, Theodor Gebre Selassie a David Lafata založili v Plzni speciální várku piva Gambrinus Originál pro fanoušky národního týmu, kteří dorazí na jejich zápasy do polské Vratislavi. „Snad budou zapíjet hodně našich gólů a vítězství. Čím více budou mít důvodů k přípitku po závěrečném hvizdu, tím lépe,“ vystihl hlavní motto akce kanonýr Lafata.

Reprezentanti vařili pivo Gambrinus pro fanouškyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Liberecký lídr Štajner už obrůstá mohutným „mistrovským" plnovousem. Na závěr akce v pivovaru se postavil i za pípu a šlo mu to moc dobře. Pivem obsloužil dokonce i své plzeňské kolegy Petrželu a Limberského. Oba týmy přitom hrají o domácí titul a v posledním kole se dokonce utkají v Liberci, což by mohlo být ligové finále jako hrom. Kdo po něm koho obslouží...?

„Pro nás i fanoušky by bylo ideální, aby bylo v Liberci ještě o co hrát," hecoval kolegu Limberský. „To víš, na vás tak budeme čekat. Ideální bude, když kolo před koncem bude o všem jasno," reagoval Štajner, jehož Slovan má k dobru čtyři body na Spartu a pět na Plzeň.

V pivovaru však „kopali" za jeden tým. Pět reprezentantů, pět vylosovaných fanoušků a jedenáctku doplnil její kapitán, sládek s fotbalově-filmovým příjmením Vojtěch Homolka. Pod jeho vedením hráči ve varně nadávkovali žatecký chmel a zazvonili na zvonec, čímž várce požehnali a zároveň signalizovali její odeslání na kvašení.

„Akcí jsme v pivovaru měli už několik, ale pivo jsem vařil poprvé. Zajímavá zkušenost. Mladina vcelku ušla, zato chmelové granule jsou hodně hořké. Po nich je sucho na patře a chce to zapít," culil se Limberský.

Fotbaloví sládci měli zkrátka pro tentokrát po šichtě na nějaký ten půllitr piva nárok...

„Gambrinus, který reprezentanti s fanoušky založili, bude hotový právě před mistrovstvím Evropy. Připravujeme pro něj speciální edici plechovek a během šampionátu se bude tato várka čepovat v našich hospodách," vysvětlil sládek Homolka a dodal: „Jednáme také o možnosti čepovat naše pivo v jedné z pivnic přímo ve Vratislavi, kde bude hrát česká reprezentace zápasy základní skupiny. Věřím, že to dobře dopadne a naši fanoušci v Polsku budou mít kde slavit vítězství našeho týmu."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články