Hlavní obsah

Rychlovlak pro fotbalisty na EURO je připraven. Ve středu vyjede poprvé do Polska

PRAHA

Lokomotiva, která poveze české fotbalisty na mistrovství Evropy, už je připravena a ve středu poprvé vyjede na svou cestu do Polska, kde reprezentanti absolvují své zápasy ve skupině. Jedná se o lokomotivu řady 380, tedy o nejrychlejší stroj, jaký mají České dráhy k dispozici. Přes víkend už dostala fotbalový design v národních barvách.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Lokomotiva řady 380, nejrychlejší stroj, jaký mají České dráhy k dispozici.

Článek
Fotogalerie

Lokomotiva s označením 380.011 vyjede s fotbalovou výzdobou poprvé ve středu 9. května z Hlavního nádraží v Praze v čele pravidelného spoje do Varšavy. Fotbalisty poveze 3. června do Vratislavi, pak bude vystavena na veletrhu železniční techniky Czech Raildays v Ostravě (19. až 21. června).

Vlak je vyveden v bílo-modro-červeném provedení s velkým fotbalovým míčem a dvouocasým lvem na bocích a výrazným nápisem "Vlakem na Euro".

"Podobné polepy u nás už nejsou tak výjimečné. Používají se například na regionální soupravy, které propagují kulturu krajů. Ale zde se jedná o unikátní projekt, především co se týká náročnosti," řekl Josef Novotný ze společnosti Railreklam, která měla polep lokomotivy na starosti. "Obnáší to práci osmi lidí během tří pracovních dní. Tedy něco kolem 36 hodin. Celkové náklady jsou kolem 260 tisíc korun," dodal.

V těchto dnech se do národních barev "obléká" v České Třebové také lokomotiva řady 163, která bude od 11. května jezdit na spěšných vlacích z Pardubic směrem do Lichkova a dále do Vratislavi. Ta bude během šampionátu vozit fanoušky v rámci projektu "Vlakem na Euro".

Reklama

Související témata: