Hlavní obsah

Podle Casillase je Puyolova absence na Euru velká rána

Madrid

Kapitán fotbalistů Španělska Iker Casillas připustil, že absence obránce Carlese Puyola na červnovém mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině je pro tým úřadujících šampionů velkou ránou. Čtyřiatřicetiletý stoper Barcelony musí na operaci s kolenem a čeká ho zhruba šestitýdenní léčba.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Absence Carlese Puyola na EURO bude pro Španěly citelná.

Článek

Podle Casillase je jeho spoluhráč hodně skleslý. "Když jsem s ním mluvil, tak byl hodně zklamaný a smutný, ale rozuměl tomu, že si musí dát pauzu," uvedl brankář Realu Madrid, který za deset dní oslaví 31. narozeniny.

Puyol, který rozhodl jediným gólem semifinále předloňského mistrovství světa v Jihoafrické republice s Německem, prý nebude Španělům chybět pouze po fotbalové stránce. "Souhlasím s trenérem Vicentem del Bosquem, že je to vážná ztráta nejen na hřišti, ale také v kabině. Společně se mnou a Xavim je jedním z kapitánů," konstatoval Casillas.

Podle něj má Španělsko i bez opory zadních řad na Euru šanci uspět. "Myslím, že můžeme vyhrát, přestože čelíme tvrdé konkurenci. Největšími hrozbami jsou podle mě Německo s Nizozemskem," předpokládal hráč se 128 reprezentačními starty.

Tým úřadujících mistrů Evropy a světa vstoupí do turnaje 10. června proti Itálii. V základní skupině C se v Poznani a v Gdaňsku utká také s Irskem a Chorvatskem.

Reklama

Související témata: