Hlavní obsah

Ruští fotbalisté si prý ve Varšavě vybrali nevhodné ubytování

Varšava

Ruská fotbalová reprezentace si jako své sídlo ve Varšavě nezvolila vhodný hotel a její pobyt mohou během mistrovství Evropy narušovat demonstrace. Prohlásil to dnes v rozhovoru pro polský rozhlas šéf polského Úřadu pro národní bezpečnost Stanislaw Koziej. Dodal, že ruští fotbalisté mohou být ve Varšavě vystaveni bezpečnostnímu riziku.

Článek

Ruská výprava bude během šampionátu sídlit v hotelu Bristol, jednom z nejdražších ve Varšavě. Mužstvo bude mít k dispozici celé hotelové patro s výhledem na varšavský fotbalový stadión. K tréninkům a zápasům bude tým jezdit přes celé historické centrum města.

Prostor u hotelu, který bezprostředně sousedí s prezidentským palácem, je častým místem demonstrací a protivládních protestů, varoval Koziej. Desátého každého měsíce se tu navíc shromažďují lidé k průvodu, věnovanému památce obětí katastrofy polského vládního letadla u ruského Smolenska na jaře roku 2010.

Na nevhodné ubytování ruské výpravy upozornil ve středu i polský ministr vnitra Jacek Cichocki. Bristol podle něj není pro ruské fotbalisty bezpečný. "Je nám jasné, jaké hrozby toto ubytování přináší, a nyní to už je jasné i Rusům," poznamenal ministr. Polská strana nabídla ruské výpravě náhradní řešení, dodal Cichocki bez dalších podrobností.

Na evropském fotbalovém šampionátu, který začne v Polsku a na Ukrajině 8. června, hraje Rusko ve skupině A spolu s Českem, Polskem a Řeckem. K utkání s českou reprezentací v úvodní hrací den pojedou Rusové do Vratislavi, ostatní dva zápasy ve skupině odehrají na Národním stadiónu ve Varšavě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články