Hlavní obsah

Ferdinanda zklamalo, že nebyl nominován na Euro

Manchester

Zkušený obránce Manchesteru United Rio Ferdinand zažil hluboké zklamání, když nenašel své jméno v třiadvacetičlenné předběžné nominaci Anglie na fotbalové mistrovství Evropy. Ve výběru trenéra Roye Hodgsona na něj nezbylo místo, kouč povolal na pozice středních obránců jeho spoluhráče z United Phila Jonese, Joleona Lescotta z Manchesteru City a Johna Terryho s Garym Cahillem z Chelsea.

Foto: Sport.cz

Rio Ferdinand pálí v duelu Premier League proti Evertonu, střelu se snaží zblokovat Tony Hibbert

Článek

Třiatřicetiletý Ferdinand hrál za reprezentaci od roku 1997 a nastoupil k 81 mezistátním zápasům. Těžce proto nese, že na Euru žádný nepřidá. "Reprezentovat Anglii jsem miloval. Obrovské zklamání je nejmírnější možné vyjádření toho, co teď cítím," vzkázal rodák z Londýna na Twitteru.

Čtyřiašedesátiletý Hodgson usedl na lavičku Albionu teprve na začátku května a po zveřejnění výběru odmítl, že by podobu nominace ovlivnila říjnová kauza po incidentu Terryho s Ferdinandovým bratrem Antonem z Queens Park Rangers. Stoper Chelsea jej tehdy údajně rasisticky urazil. Anglická asociace mu za to vzala kapitánskou pásku a 9. června se musí spoluhráč Petra Čecha dostavit k soudu.

Hodgson vybral tři jiné stopery

"Všichni ví o tom, co se stalo, ale já jsem se ze všech sil snažil, aby to co nejméně ovlivnilo mé rozhodnutí. Vybral jsem takové mužstvo, které by podle mého názoru mohlo na turnaji uspět a dobře reprezentovat Anglii," prohlásil Hodgson na tiskové konferenci.

Při jeho volbě hrála vedle současné formy roli i univerzálnost. "Chtěl jsem sedm defenzivních hráčů a tři z toho stopery. Phil Jones umí hrát na pravé straně obrany i v jejím středu a udělal na mě dojem. Rozhodl jsem se tedy pro tři stopery a Rio mezi nimi nebyl," komentoval svůj verdikt zkušený kouč, jenž naposledy vedl West Bromwich.

Nominace Anglie:
Brankáři: Joe Hart (Manchester City), Robert Green (West Ham United), John Ruddy (Norwich City).
Obránci: Ashley Cole, Gary Cahill a John Terry (všichni Chelsea), Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), Leighton Baines (Everton), Joleon Lescott (Manchester City).
Záložníci: Steven Gerrard a Stewart Downing (oba Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Scott Parker (Tottenham), Gareth Barry a James Milner (oba Manchester City), Theo Walcott a Alex Oxlade-Chamberlain (oba Arsenal), Ashley Young (Manchester United).
Útočníci: Wayne Rooney a Danny Welbeck (oba Manchester United), Andy Carroll (Liverpool), Jermain Defoe (Tottenham Hotspur).

Reklama

Související témata: