Hlavní obsah

VIDEO: Rosickému blesklo hlavou, že kvůli zranění o EURO přijde. Ale vyšetření ho uklidnila

Praha

Vysmátý a bez známky nervozity či napětí. Ač kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický nemohl v neděli po obědě kvůli zranění lýtkového svalu odcestovat se spoluhráči do rakouského Bad Waltersdorfu na soustředění před blížícím se mistrovství Evropy, byl v pohodě. „Za pár dnů budu v pořádku,“ ujistil s úsměvem od ucha k uchu klíčový muž záložní řady výběru Michala Bílka.

Tomáš Rosický hovoří na tiskové konferenciVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek

Je kvůli poraněnému lýtku ohrožen váš start na mistrovství Evropy?

Vůbec ne. V posledním utkání za Arsenal jsem musel střídat v poločase kvůli bolesti v lýtku. Už jsem absolvoval všechna vyšetření a ve svalu není nic porušeného.

Proč jste tedy neodcestoval s týmem v neděli na soustředění do Bad Waltersdorfu?

Pro úplný klid jsem se rozhodl počkat, až se z mistrovství světa v hokeji vrátí docent Pavel Kolář a zajdu ještě na kontrolní vyšetření. Ale na noze nemám žádnou modřinu, celý minulý týden jsem netrénoval a naopak absolvoval tradiční léčebné procedury. Budu v pořádku.

Jak ke zranění svalu došlo?

Byl jsem při posledním zápase strašně unavený po celé sezóně, která byla hodně dlouhá. Odehrál jsem fakt velké množství zápasů. A navíc měl problém s patou, kvůli němuž jsem dva týdny netrénoval. Nastupoval jsem pouze do zápasů. Vždy jsem se v utkání vydal a neměl šanci doplnit sílu v tréninku. Tudíž poranění lýtka bylo zřejmě reakcí na danou situaci.

Nebál jste se, že může jít o něco vážnějšího a stejně jako jste přišel o šampionát v Rakousku a Švýcarsku před čtyřmi lety zůstanete mimo hru i tentokrát?

V první chvíli mi v hlavě blesklo, že zranění může ohrozit EURO. Ale pak jsem absolvoval všechna vyšetření a uklidnil se. Zjistil jsem, že není nic porušeného.

V pondělí večer odcestujete za týmem do Rakouska. Budete schopný absolvovat plný program soustředění?

Můj program bude určitě odlišný. Myslím, že mi to prospěje. Odpočinu si. Únava byla fakt veliká.

Budete připravený na sobotní přípravný zápas s Izraelem?

Netuším.

Sledoval jste v průběhu jara spoluhráče z reprezentace? V jakém rozpoložení se český tým nachází před blížícím se startem šampionátu?

Snažil jsem se sledovat kluky celou sezónu. Ale absolutně není směrodatné, jak se vám daří či dařilo. Kolikrát v klubu nehrajete, ale pak přijdete do jiného systému, jiného prostředí a vše je jinak. Důležité je, aby byli všichni zdraví. Jestli někdo hrál nebo nehrál, moc neřeším.

Bad Waltersdorf, kde český národní tým absolvuje soustředění, dobře znáte z tréninkových kempů Arsenalu. Jde o lepší místo ve srovnání se Seefeldem, který býval útočištěm mužstva před velkými turnaji za éry trenéra Brücknera?

Je pravda, že jsme s Arsenalem byli v lázních ve Štýrsku několikrát. Ale abych byl upřímný, znám jen hotel a tréninkové centrum. Na nic jiného není čas. Ve finále je mi úplně jedno, kam jedeme. Vím, že budeme mít všechno, co potřebujeme ke kvalitní přípravě. A jestli jste u hor jako v Seefeldu, není rozhodující. Klíčové je zázemí. A to je v Bad Waltersdorfu fantastické stejně jako v Seefeldu.

Reklama