Hlavní obsah

VIDEO: Šťastlivec Suchý má všechno – princeznu Aničku, Ligu mistrů i EURO

Praha

Jedna šťastná událost za druhou, takové byly poslední týdny Marka Suchého (24). Nejdřív byl fotbalový obránce u porodu dcery Aničky, pak svým gólem rozhodl o postupu Spartaku Moskva do Ligy mistrů – a den poté dostal nominaci na mistrovství Evropy. „Po narození dcery jsem byl nejšťastnější na světě. A také s fotbalovým jarem mohu být spokojený,“ libuje si exslávista, který si za nároďák naposledy zakopal v listopadu 2010.

Marek Suchý

 
Článek
Fotogalerie

Poslední dubnový den šlo veškeré fotbalové dění stranou. Marek Suchý byl u toho, když mu manželka Alena porodila ve vinohradské nemocnici dceru Aničku.

„Hned jsem si dcerku pochoval. Když jsem cítil, jak dýchá, byl jsem nejšťastnější na světě. To pochopí jen ten, kdo může u porodu být," líčí pyšný otec.

Na dva týdny se pak ještě musel vrátit do Ruska, kde vrcholila liga. A stálo to za to! Právě český obránce totiž v posledním kole poslal svůj Spartak Moskva do kvalifikace Ligy mistrů. Derby s Lokomotivem (2:0) rozhodl vítězným gólem, takže sezónu uzavřel s bilancí tří vstřelených branek.

Specifické jaro v ruské lize

„No, rozstřílel jsem se... Jaro bylo v Rusku specifické, hrálo se jenom v první osmičce, samí dobří soupeři a těžké zápasy. Jsem spokojený, že jsme skončili druzí a budeme hrát předkolo Ligy mistrů," pochválil si Suchý na srazu týmu před odjezdem na soustředění do Bad Waltersdorfu.

Den po skončení ruské ligy se totiž odchovanec Slavie dočkal třetí velké události posledních týdnů. Přestože si za národní tým zahrál naposledy 17. listopadu 2010 v přípravě v Dánsku, byl povolán na EURO 2012. V nominaci dostal překvapivě přednost před Janem Rajnochem, který jezdil na všechny poslední akce.

Dovalil přivezl do Moskvy příslib, který se naplnil

„Nebyl jsem nějaký čas povoláván, ale bylo důležité, abych pravidelně nastupoval a měl určitou výkonnost," myslí si obránce. Nominace však pro něj až tak velkým šokem nebyla. Náznaky měl již před ní.

„Když jsme hráli derby s CSKA, přiletěl do Moskvy Jakub Dovalil, asistent pana Bílka. Mně a Tomáši Necidovi přiblížil situaci. Říkal, že možnost tu pro nás je, ať pořádně makáme. Jsem rád, jak to dopadlo."

Necid se stihl po půlroční absenci dát do pořádku, a tak se oba exslávisté zase sešli v nároďáku. „S Neckou jsem samozřejmě na pokoji. Je jen otázka času, kdy se zase začne trefovat. Může to přijít třeba zrovna na Euru," věří Suchý, že i díky trefám jeho kumpána může skvělé jaro na šampionátu vyvrcholit.

Reklama

Související témata: