Hlavní obsah

Polské duo z Dortmundu: Hrát Euro doma může být výhodu i nevýhoda

Varšava

Hrát evropský šampionát na domácí půdě může být velkou výhodou, ale také nevýhodou. Shodla se na tom dvojice polských reprezentačních opor působících v Dortmundu Robert Lewandowski a Jakub Blaszczykowski, kteří se po nedávném triumfu v bundeslize začínají chystat na červnový start fotbalového Eura.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Robert Lewandowski se raduje z branky.

Článek

"Mít za sebou fanoušky a celou zemi, včetně těch před televizními obrazovkami, je výhodou, ale tlak a očekávání budou obrovské. Musíme se na Euro připravit fyzicky i psychicky," řekl v rozhovoru pro uefa.com Lewandowski.

Zřejmě největší ofenzivní zbraň Poláků se už nemůže dočkat, až šampionát v domácím prostředí odstartuje. "Takovýhle turnaj ve vaší zemi, to každý hráč zažije jednou za život. Věřím, že mistrovství vytvoří pro polské hráče i fanoušky nezapomenutelné emoce a že to bude skvělý zážitek," prohlásil Lewandowski, který v této sezoně nastřílel v bundeslize za Dortmund 22 branek a stal se třetím nejlepším kanonýrem soutěže.

Poláci začnou proti Řecku

Také jeho spoluhráč z Borussie Blaszczykowski už s napětím vyhlíží start turnaje. Doufá, že přízeň fanoušků dovede Poláky minimálně k postupu ze skupiny, v níž narazí i na český tým.

"Myslím, že jsme v dobré pozici, protože hraje doma. Některé hráče by to mohlo ochromit a svázat, ale také vám to může dodat další motivaci a stimul. Jak znám naše fanoušky, jsem přesvědčený, že budou stát za námi," uvedl Blaszczykowski.

Poláci vstoupí do domácího mistrovství 8. června zápasem proti Řecku, 12. června se utkají s Ruskem a skupinu zakončí 16. června proti českému celku.

Reklama

Související témata: