Hlavní obsah

K fotbalistům se v Rakousku připojil Plašil, čeká se na Rosického

K fotbalové reprezentaci se na soustředění v rakouském Bad Waltersdorfu v pondělí po poledni připojil záložník Jaroslav Plašil, který na nedělním srazu chyběl kvůli klubovým povinnostem v Bordeaux. Tým, chystající se na červnové mistrovství Evropy, možná ještě dnes večer či během úterka doplní i kapitán Tomáš Rosický. Ten se dnes podrobil v Praze vyšetření zraněného lýtka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jaroslav Plašil.

Článek

"Zatím čekáme na zprávy od Tomáše, ale připojit by se měl k týmu co nejdříve," řekl ČTK tiskový mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář.

Brankář Petr Čech, sobotní vítěz Ligy mistrů s Chelsea, podle původní domluvy přijede za reprezentačními spoluhráči ve středu. Trenér Michal Bílek ale už v pondělí mohl přivítat Plašila, dalšího z klíčových hráčů.

Třicetiletý záložník navíc přijel do Rakouska s dobrou náladou, protože jeho Bordeaux si díky nedělní výhře v St. Etienne zajistilo v přímém souboji páté místo v lize a účast v příštím ročníku Evropské ligy.

Do přípravy se Plašil zapojí ve středu

Plašil teď bude dva dny hlavně odpočívat. "Měl teď hondě náročný program, do tréninku se s mužstvem zapojí možná až během středy. Bude teď hodně regenerovat," uvedl Kolář.

Český tým v pondělí v Bad Waltersdorfu měl v plánu dva tréninky. Celou dopolední přípravu kouč Bílek zpřístupnil i fanouškům a zástupcům médií, odpolední fáze se už odehrála za zavřenými dveřmi, protože fotbalisté začali s nácvikem taktiky. Dva tréninky Bílkův tým zvládne i v úterý.

Reprezentanti se prý nemohli dočkat, až závěrečná část přípravy oficiálně odstartuje. "Až nás musel trenér krotit, abychom nebyli tak křečovití, že teprve příprava začíná," líčil po prvním dopoledním tréninku stoper Tomáš Sivok, který sám v minulém týdnu během volna absolvoval pět individuálních tréninků.

Našli ideální podmínky

"Věděl jsem totiž, že kdybych vypadl z rytmu, že budu mít problémy. A hlavně bych měl pocit, že jsem tomu nedal všechno," vysvětloval Sivok při setkání s novináři.

Podle Sivoka našel český tým v Bad Waltersdorfu ideální podmínky. "Je to tady na týdenní kemp naprosto dokonalé. Být tu delší čas, asi by přišla nuda, ale při dvoufázovém tréninku a nutné regeneraci to považuji za skvělý výběr," dodal Sivok.

Reklama