Hlavní obsah

Druhý Rosický nejsem, brání se Kolář srovnání

Když se z úst trenéra reprezentace Michala Bílka dozvěděl, že je pro mistrovství Evropy první alternativou do sestavy v případě zranění kapitána Tomáše Rosického, měl upřímnou radost. Daniel Kolář, který v nominačních dostizích předstihl libereckého Jiřího Štajnera, slova kouče zároveň nepřeceňuje. Sám se považuje za jiný typ hráče, než kterým je Rosický. A Kolář v první řadě doufá v úplné uzdravení Rosického před Eurem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Daniel Kolář prý není jedinou náhradou za Rosického v národním mužstvu

Článek

Plzeňský ofenzivní tahoun ale také ví, že s Rosickým bude čím dál častěji konfrontován. To jej prý nerozhodí. "Protože já nejsem Tomáš Rosický. Jsem Dan Kolář a budu se pořád snažit dál prostě hrát tak, jak já nejlépe umím. Vím, že mě někdo s Tomášem srovnávat bude. Ale to se dělo pokaždé, když Rosa (Rosický) nehrál. Pak se řešilo, jak se komu na jeho místě vedlo," uvedl Kolář při dnešním setkání s novináři v rakouském Bad Waltersdorfu.

Osobně si prý nemyslí, že by byl jediným možným nástupcem Rosického v základní sestavě, pokud by záložník Arsenalu byl zdravotně indisponován. "Nemyslím, že by to tak bylo. V nároďáku je víc záložníků, kteří můžou hrát na Rosově místě. Když tam nebudu já, bude tam prostě někdo jiný. Na druhou stranu je potěšující, když o mě trenér (Bílek) tak mluvil," poznamenal devítinásobný reprezentant.

Kolář prý nepřikládá větší váhu ani tomu, že Rosický kvůli zraněnému lýtku stále s národním týmem netrénuje, věnuje se individuální přípravě a do společné přípravy se podle všeho zapojí až příští týden v Praze. "Ani to Tomášovo zranění nějak nesleduju. Myslím, že bude v pohodě," dodal Kolář, loňský mistr české ligy, který v této sezóně s Plzní okusil také atmosféru Ligy mistrů.

Reklama