Hlavní obsah

OBRAZEM: Rosický relaxuje na ping pongu, šampiónem je Plašil

Bad Waltersdorf

Nejen fotbal je náplní soustředění národního týmu v rakouském Bad Waltersdorfu. Hráči nominovaní na EURO 2012 si čas osobního volna rádi zpestřují i jinými sporty. Šipky, ping pong, stolní fotbálek, ale i bowling nebo tenis na konzoli hrají v Puma Social zóně, kde si mohou i sami navrhnout originální boty pro volný čas. Tento koutek mají fotbalisté přímo v hotelu, kde jsou ubytovaní.

Foto: Jan Tauber

Theo Gebre Selassie dává přednost fotbálku.

Článek
Fotogalerie

Stereotyp českým reprezentantům na soustředění v Rakousku nehrozí. „Já osobně nejraději hraju ping pong a minimálně jednou denně si sem najdu cestu. Je to hlavně o relaxaci a úniku od každodenní rutiny," pochvaluje si kapitán Tomáš Rosický.

Oblibu stolního tenisu potvrzují i ostatní hráči. „Chodím sem většinou po večeři, kdy je tady nejméně kluků. Zahraju si hlavně ping pong. S Tomášem Necidem teď hrajeme na body. Někdy zvítězí on, jindy zase já," popisuje obránce Marek Suchý.

Tabulka turnaje prozrazuje, že dobrým stolním tenistou je také Jaroslav Plašil, který vyhrál poslední turnaj reprezentantů.

Theodor Gebre Selassie dává přednost fotbálku. „Je to fajn, že tady máme tuto místnost. Jsem za ni moc rád. Nejčastěji si zahraju stolní fotbal, protože ping pong mě moc nebaví," říká liberecký obránce.

Fotbalisté mohou také zapojit svoji kreativitu a navrhnout si originální boty Puma. Do role designéra se na chvíli vžil i kapitán. „Nevytvořil jsem nic extravagantního, žádné křiklavé barvy, jsem spíš pro takovou klasiku. Už jednou jsem takto boty navrhoval a moc mě to baví," usmívá se designér Rosický.

Příležitost využil také Tomáš Pekhart, který kvůli tomu přerušil bowling na Xboxu. „Vybral jsem si kotníčkové boty, líbí se mi více než klasický typ," prozradil svou preferenci v obuvi útočník.

V příštích dnech se do návrhu bot zapojí i ostatní hráči a členové realizačního týmu. V případě postupu ze základní skupiny totiž získají od firmy boty vyrobené dle jejich návrhů za odměnu a budou jim doručeny přímo do hotelu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články