Hlavní obsah

Trenér fotbalistů Francie nevěří, že by jeho svěřenci mohli vyhrát Euro

Paříž

Trenér francouzských fotbalistů Laurent Blanc si nemyslí, že by jeho svěřenci dokázali vyhrát červnové mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině. Největší šance dává obhájcům trofeje ze Španělska.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Trenér francouzských fotbalistů Laurent Blanc

Článek

"Dovedu si jednoduše představit, že zvítězí Španělé, ale to samé nemohu říct o nás. Španělsko je před všemi ostatními. Po základních skupinách se však může stát cokoliv a Německo s Nizozemskem nejsou zas tak daleko," prohlásil Blanc na tiskové konferenci.

Jeho tým prý zatím nemůže myslet na nejvyšší mety. "Doufám, že se dostaneme do čtvrtfinále, což je naše první podmínka. Připomínám, že na posledních dvou mezinárodních turnajích se Francie nedostala ze skupiny. Taková je realita," uvedl bývalý kouč Bordeaux.

Výběr ze země "galského kohouta" skončil poslední ve skupině s jediným získaným bodem jak na předloňském MS v Jihoafrické republice, tak na minulém evropském šampionátu v Rakousku a Švýcarsku.

Francouzská reprezentace se však pod Blancem zvedla a od října 2010 neprohrála v posledních osmnácti mezinárodních utkáních. I tak vidí bývalý mistr světa a Evropy prostor ke zlepšení.

"Z taktického hlediska je stále na čem pracovat. Chceme zlepšit také způsob hry s míčem, což se nám nepodařilo v listopadových přátelských zápasech. Držení míče jsme měli dobré naposled v kvalifikaci," upozornil šestačtyřicetiletý kouč, který během bohaté hráčské kariéry oblékal dresy Montpellieru, St. Etienne, Auxerre, Barcelony, Marseille, Interu Milán nebo Manchesteru United.

Francii čekají v nejbližších dnech přípravné zápasy s Islandem a Srbskem, na Euru se pak ve skupině D střetne s Anglií, Švédskem a domácí Ukrajinou.

Reklama

Související témata: