Hlavní obsah

Chorvatsko se na fotbalovém ME musí obejít bez stopera Lovrena

Záhřeb

Bez stopera Dejana Lovrena se budou muset na mistrovství Evropy obejít fotbalisté Chorvatska. Obránce Lyonu vyřadilo z konečné nominace zranění achillovky, jeho místo v sestavě by měl zaujmout Jurica Buljat z Maccabi Haifa.

Článek

Trenér Slaven Bilič nevezme na šampionát ani trio Nikola Kalinič, Šime Vrsaljko a Goran Blazevič, které rovněž figurovalo v širší nominaci. Ani do té se nevešli zkušení útočníci Mladen Petrič a Ivan Klasnič.

"Na rozhodnutí o Lovrenovi jsme čekali až do poslední chvíle, ale bohužel se nestihne včas zotavit," citovala Biliče agentura AP.

Chorvatsko zahájí šampionát 10. června zápasem proti Irsku, jeho dalšími soupeři ve skupině C budou Itálie a Španělsko.

Nominace chorvatských fotbalistů na mistrovství Evropy:
Brankáři: Stipe Pletikosa (Rostov/Rus.), Danijel Subašič (Monako/Fr.), Ivan Kelava (Dinamo Záhřeb).
Obránci: Vedran Čorluka (Leverkusen/Něm.), Josip Šimunič, Domagoj Vida (oba Dinamo Záhřeb), Ivan Strinič (Dněpropetrovsk/Ukr.), Gordon Schildenfeld (Eintracht Frankfurt/Něm. II), Jurica Buljat (Maccabi Haifa/Izr.), Daniel Pranjič (Bayern Mnichov/Něm.).
Záložníci: Darijo Srna (Šachtar Doněck/Ukr.), Ognjen Vukojevič (Dynamo Kyjev/Ukr.), Ivan Rakitič (Sevilla/Šp.), Tomislav Dujmovič (Zaragoza/Šp.), Luka Modrič, Niko Kranjčar (oba Tottenham/Angl.), Ivan Perišič (Dortmund/Něm.), Ivo Iličevič (Hamburk/Něm.), Milan Badelj (Dinamo Záhřeb).
Útočníci: Mario Mandžukič (Wolfsburg/Něm.), Eduardo Da Silva (Šachtar Doněck/Ukr.), Nikica Jelavič (Everton/Angl.), Ivica Olič (Bayern Mnichov/Něm.).

Reklama

Související témata: