Hlavní obsah

Vlak do Vratislavi poveze náklad v ceně 2,5 miliardy korun

dos, zpSport.cz

Kostky jsou vrženy, po nedělní výměně Daridy za Pudila se žádné další nominační překvapení nekonalo. Třiadvacítka českých fotbalistů pro EURO 2012 je daná, teď už jen páteční rozlučkový duel s Maďarskem v Praze a nedělní odjezd do dějiště šampionátu. Vyjdeme-li z cen jednotlivých hráčů, poveze speciální vlak do Vratislavi náklad v celkové ceně 2,5 miliardy korun.

Foto: Martin Gregor, ČTK

Fotografování českého národního týmu na soustředění v Rakousku

Článek

Čeští fotbalisté se podepisovali fanouškům

Michal Bílek na tiskové konferenci

Český nároďák, to není jen nejlépe vydělávající brankář na světě. Petr Čech vyrazí na EURO 2012 s jistotou nové smlouvy s Chelsea, kterou uzavřel na další čtyři roky.

Čerstvý vítěz Ligy mistrů je podle serveru transfermarkt.de logicky nejdražším mužem Bílkova výběru s aktuální tržní cenou 630 miliónů korun. „Nová smlouva za mě míče neodchytá. Pro klid na duši ovšem jde o důležitý mezník v tomto roce. Stará smlouva se blížila ke konci. Množily se otázky typu, jestli prodloužím a jaká bude budoucnost. I během šampionátu by padaly stále častěji. Proto jsme chtěli mít všechno podepsané. Chtěl jsem se vyhnout otázkám na budoucnost," libuje si Čech, že už má jasno.

Osm „domorodců" čeká na laso z ciziny

Zatímco gólman Chelsea na žádný velký přestup nepomýšlí, spousta jeho spoluhráčů se může na mistrovství Evropy prodat a vydat se za lepším. V nominaci je osm zástupců domácí Gambrinus ligy, z nichž by se ani jeden přestupu do zahraničí nebránil.

Třeba takový Milan Petržela v minulosti nabídky měl, ale vždy zůstal v Plzni. Teď už má na odchod do ciziny nejvyšší čas. „Chtěl bych ven, nějaký věk na to mám. Uvidím po Euru, pokud se nám vydaří, vyhlídky by pro mě byly lepší. Teď to ovšem neřeším. Máme před sebou jasný cíl, kterým je postup ze skupiny," ujišťuje rychlonožka z Plzně před zápasy s Ruskem, Řeckem a Polskem.

Nejmenší tržní cenu má podle tabulky jeho klubový spoluhráč Vladimír Darida, jen 15 miliónů korun. Právě plzeňský talent se však může na šampionátu mnohonásobně zhodnotit. „Je to velký příslib. Technicky mimořádně vybavený hráč, což se v českém fotbale moc nevidí," avizuje kapitán Tomáš Rosický všem skautům, že ďáblík z Viktorie stojí za jejich pozornost.

Cena české reprezentace na EURO 2012:
Brankáři
Petr ČechChelsea630
Jaroslav DrobnýHamburk50
Jan LaštůvkaDněpropetrovsk63
Obránci
František RajtoralPlzeň38
Tomáš SivokBesiktas200
Theodor Gebre SelassieLiberec38
Roman HubníkHertha Berlín90
Michal KadlecLeverkusen190
Marek SuchýSpartak Moskva90
David LimberskýPlzeň39
Záložníci
Petr JiráčekWolfsburg100
Tomáš RosickýArsenal90
Tomáš HübschmanŠachtar Doněck100
Daniel KolářPlzeň46
Jaroslav PlašilBordeaux180
Jan RezekFamagusta30
Vladimír DaridaPlzeň15
Václav PilařPlzeň50
Milan PetrželaPlzeň45
Útočníci
Milan BarošGalatasaray200
David LafataJablonec36
Tomáš NecidCSKA Moskva165
Tomáš PekhartNorimberk75
Celková cena celého týmu: 2,56 miliardy korun
Ceny hráčů podle servru transfermarkt.de v miliónech korun

Reklama