Hlavní obsah

FOTO: Baroš trénoval na Maďary i se svým tříletým synem

Praha

Na posledním domácím tréninku před odjezdem na EURO 2012 měla česká fotbalová reprezentace zajímavou „posilu“. Reprezentační forvard a čerstvý mistr Turecka Milan Baroš přivedl na letenský trávník i svého tříletého syna Patrika. Na sparťanském stadiónu si také po skončení oficiálního tréninku Baroš junior a senior zakopali.

Foto: Milan Malíček, Právo

Milan Baroš trénoval na Maďary se synem

Článek
Fotogalerie

Bílkův výběr čeká v pátek poslední ostrá prověrka před šampionátem proti Maďarsku. S týmem vyběhl na trénink i kapitán Tomáš Rosický, který však dnes kvůli obavám z obnovení zranění lýtkového svalu raději nenastoupí.

Rosický i Baroš zažili zatím poslední výraznější úspěch českých barev na evropském šampionátu. Před osmi lety v Portugalsku byli součástí týmu, který došel až do semifinále a Baroš se dokonce stal nejlepším kanonýrem mistrovství.

V Polsku by rád na osm let starý úspěch navázal. „Bude důležité načasovat formu na tři čtyři týdny, protože každý chce jít na takovém turnaji co nejdál. Nejsem jiný, kladu si také nejvyšší cíle, i když my nemůžeme říct na rozdíl od Španělů nebo Němců, že jedeme EURO vyhrát. My musíme být pokorní a jít krok za krokem," uznal Baroš v nedávném rozhovoru pro Právo.

Sám cítí, že blížící se šampionát může být jedním z posledních vrcholů jeho kariéry:  „Už dvanáct let jsem v zahraničí, získal jsem spoustu zkušeností, vyzrál. Ale věk zastavit nejde. Uteklo to, zestárl jsem. Přitom se mi zdá, že to bylo nedávno, co jsem býval v reprezentaci mladým žolíkem, a teď patřím k nejstarším. To je ale ta největší spravedlnost na světě, že léta běží každému z nás stejně."

Reklama