Hlavní obsah

VIDEO: Nejsem Rosický, opakuje Kolář dokola. Večer si ale na Rosu zahraje

Praha

Není v záviděníhodné roli. Dostal se do nominace na EURO 2012 na úkor Jiřího Štajnera jako trenérova první volba v případě absence Tomáše Rosického. Od té doby všichni plzeňského fotbalistu Daniela Koláře srovnávají nejen se Štajnerem, ale hlavně s kapitánem nároďáku. „Znovu opakuji, že já nejsem Tomáš Rosický,“ říká záložník Viktorie stále dokola. Ale marně.

Foto: Milan Malíček, Právo

Daniel Kolář na srazu fotbalové reprezentace

Článek
Fotogalerie

Daniel Kolář na reprezentačním srazu

Alespoň ještě pro páteční večer se srovnání s Rosickým nevyhne. Až fotbalová reprezentace nastoupí v Praze na Letné od 19:00 ke generálce proti Maďarsku, bude Daniel Kolář v základní sestavě Bílkova výběru. Kapitán nároďáku by měl naposledy chybět, s Rosickým se počítá až pro úvodní duel šampionátu proti Rusku.

Kdyby však Rosický kvůli bolavému lýtku přece jen hrát nemohl ani na Euru, mohl by být právě Kolář s trochou nadsázky z fotbalového národa jediný, komu by to nevadilo...

„To je opravdu hodně velká nadsázka! Všichni dělají všechno pro to, aby byl Rosa fit. A pokud nebude, je jedno, jestli ho nahradím já, nebo někdo jiný," brání se Kolář. „Všichni moc dobře víme, jak je pro nás Tomáš důležitý."

Hlavní je, aby byl tým úspěšný

Pro páteční duel s Maďarskem se srovnání přímo vnucuje. Jak si Kolář na místě Rosického povede? „Kdo mě bude chtít srovnávat, ať mě srovnává, to je každého věc. Už jsem to říkal, nejsem Rosa, jsem Daniel Kolář, budu se snažit hrát nejlíp, jak umím. A uvidíme, jestli to bude stačit, nebo ne," říká plzeňský hráč.

Je na něm znát, že podobné otázky už mu lezou na nervy. „Nedivte se, je to stále já a Tomáš, pořád dokola. Mně jde hlavně o to, abych byl v týmech, které mají úspěch. Protože když se vám sice daří, ale jste desátí v lize, nikoho to nezajímá. Jestli budu na EURO na hřišti přímo, nebo budu naskakovat v průběhu zápasů, anebo nebudu hrát vůbec, není tolik podstatné jako to, jestli tam něco společně dokážeme," ujišťuje Kolář.

V Generali Areně má být pekelná atmosféra. Pořadatelé totiž vyzvali fanoušky, aby se při duelu s Maďarskem pokusili překonat rekord v hlasitosti.

Česká republika - Maďardko
Zápas začíná v pátek v 19:00, přímý přenos vysílá ČT4, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.
Sestava ČR: Čech - Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limberský - Plašil, Jiráček - Rezek, Kolář, Pilař - Baroš.
Maďarsko: Bogdán - Varga, Korcsmár, Juhász, Kádár - Halmosi, Pintér, Buzsáky, Dzsudzsák - Németh, Szalai.

Reklama

Související témata: