Hlavní obsah

Fotbalisty příjemně šokovali diváci, o to víc litovali, že je neodměnili

Praha

Záměr všelidové zábavy a loučení s nároďákem před odjezdem na EURO 2012 se vydařil. Samozřejmě až na výsledek. Sedmnáct tisíc diváků na Letné fandilo od začátku až do konce, jako by fotbalová reprezentace s Maďarskem ani neprohrála 1:2... „Taková atmosféra tady snad ještě nebyla,“ děkoval za mužstvo exsparťan Tomáš Sivok, který už v Generali Areně něco odkopal.

Foto: Milan Malíček, Právo

Smutní fotbalisté František Rajtoral (vlevo) a Václav Pilař

Článek
Fotogalerie

Porážka, a přitom žádný pískot. O to víc fotbalisty mrzelo, že se divákům v generálce na EURO 2012 neodměnili vítězstvím. „Potvrdilo se, že když se velká akce blíží, horečka stoupá. Kulisa byla výborná, povedlo se důstojné rozloučení před šampionátem. Až na výsledek – na druhou stranu je však někdy dobře, vybrat si den blbec včas," doufal brankář Petr Čech, který své 90. mezistátní utkání odchytal s kapitánskou páskou.

„Kombinačně jsme Maďary přehráli, ale za to si nic nekoupíme. Určitě je však lepší si to vybrat teď, než za týden s Rusama," myslel i obránce Michal Kadlec na úvodní zápas šampionátu. „Na penaltu jsem určený nebyl, prostě jsem si míč vzal a proměnil. Hlavně se těším, že ochrannou masku už teď zahodím a budu hrát bez ní, není to s ní úplně příjemné."

Dvě střely, dva góly. I to se stává

„Soupeř měl dvě střely a dal z toho dva góly. I to se někdy ve fotbale stává," mrzelo levého beka Davida Limberského.

Zápas hodně ovlivnil první inkasovaný gól. Fiškus Dzsudzsák nečekal na pokyn rozhodčího, přímý kop rozehrál hned a balon skončil v síti. Podobný gól Čech dostal kdysi v Premier League od Henryho a strašně se tehdy rozčiloval.

„Tenkrát šlo o to, že rozhodčí našeho hráče odháněl od míče, a pak nechal rozehrát bez píšťalky. To se tentokrát nestalo. Byla to naše chyba, protože si nikdo nestoupl před balón. Udělal to chytře, využil pravidla o exekuci standardek a zkusil to – i kdyby měl sudí přímý kop nechat opakovat," uznal Čech.

Zápas se hrál hodně od podlahy. Nejvíc asi zatrnulo Václavu Pilařovi, který spadl na ruku. „Že bych kvůli tomu přišel o EURO, to vůbec nepřipadá v úvahu. Chvíli jsem ruku necítil a teď po zápase mě zase začíná bolet. Půjdu raději na rentgen, ale určitě to bude dobré," líčil plzeňský záložník.

Reklama

Související témata: