Hlavní obsah

Smuda byl rád, že se polská generálka obešla bez vážných zranění

Varšava

Trenér polských fotbalistů Franciszek Smuda byl po vítězné sobotní generálce před mistrovstvím Evropy rád, že se jeho svěřenci vážně nezranili. Poslední soupeř českého týmu ve skupině zdolal ve Varšavě outsidera Andorru jasně 4:0 a vyhrál i třetí přípravný duel před domácím šampionátem.

Foto: Dominic Ebenbichler , Reuters

Trenér polských fotbalistů Franciszek Smuda

Článek

"Trochu otlučení jsou Rybus, Lewandowski a Piszczek, ale nejsou to žádná vážná zranění, která by nenarušila naše přípravy na úvodní zápas Eura s Řeckem. Na soustředění v Rakousku měl svalové problémy Wawrzyniak, takže za něho zaskočil Boenisch, jemuž zápasová zátěž velmi pomohla," uvedl Smuda.

Svým hráčům před posledním testem kladl na srdce, aby se snažili vyhýbat tvrdým zákrokům soupeře a šetřili se na Řeky. "Eugen Polanski slyšel před utkáním rozhovor několika protihráčů. Prý si říkali, že musí hrát tvrdě, aby nedostali velký výprask. Zřejmě měli slíbený nějaký bonus v případě prohry nižší než 0:3," řekl třiašedesátiletý polský kouč.

Do zápasu s Andorrou nasadil stejnou základní sestavu jako do předchozí přípravy se Slovenskem: Szczesny - Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch - Blaszczykowski, Murawski, Polanski, Obraniak, Rybus - Lewandowski. Nepotvrdil však, zda pošle stejnou jedenáctku na hřiště také proti Řekům.

"V následujících dnech můžu udělat ještě nějaké změny. Po dvou a půl letech už mne ale nikdo nemůže příliš překvapit. Vím, na koho vsadit a kdo nejvíc týmu pomůže," dodal Smuda, jehož mužstvo neinkasovalo v pátém mezistátním utkání za sebou.

Polsko vstoupí do turnaje v pátek proti Řecku, o čtyři dny později se střetne s Ruskem a 16. června uzavře skupinu A v utkání proti České republice.

Reklama

Související témata: